Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Zwijg!

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 510 woorden
  • 9 maart 2002
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
16 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Zwijg! Kees komt zaterdag aan in zijn nieuwe woonplaats samen met zijn ouders. Hij heeft 4 jaar in New York gewoond en 10 jaar in Oman. Door wat er op 11 september in New York is gebeurd is hun leven veranderd. Ze moesten verhuizen en ze hebben veel familieleden daardoor verloren. Maandags gaat Kees naar school, iedereen kijkt hem aan. Ze denken allemaal wat is dat een sukkel. Kees maakt kennis met zijn nieuwe klas, hij valt niet echt in de smaak. Barend de stoerste jongen van de klas zegt:”Je gulp staat open” iedereen begint keihard te lachen. Kees zijn gezicht wordt helemaal rood. Maandagmiddag als de school is afgelopen loopt kees naar huis. Zijn moeder zegt:”Ga even boodschappen voor mij halen” In de supermarkt komt Kees Barend tegen maar Barend ziet Kees niet. Kees ziet dat Barend iets in zijn zak steekt, Kees denkt:” Moet ik het zeggen of moet ik mijn mond houden?”, Hij houdt zijn mond want als hij het zegt krijgt hij een heel groot probleem met Barend. De volgende morgen op school krijgt Kees een probleem, Barend staat met zijn vriendengroep Kees op te wachten. Barend zegt:”Wat deed je in de supermarkt? Kees:”Ik was boodschappen aan het halen voor mijn moeder”, Barend:” Smoesjes je was me gewoon aan het volgen ik deed net of ik je niet zag maar ik zag je wel hoor!” Kees wordt door de groep van Barend helemaal in elkaar geslagen, Kees zijn oog is bond en blauw en loopt rennend weg. Kees gaat naar het park en gaat op een bankje zitten Hij denkt bij zich zelf:”Ik vertel het niet aan mijn ouder want dan denken ze dat ik een butje ben. Kees loopt naar huis, zijn moeder zegt:” Hoe kom je aan dat blauwe oog?” Ehueh……ik ben tegen een paaltje aangelopen in het park, nou het zag er heel erg uit maar het valt dus best mee, kan je morgen wel naar school? Nou ik denk het niet, want als ik zo op school kom dan lachen ze me heel hard uit. De volgende morgen gaat Kees naar de videotheek en komt Barend weer tegen. Kees ziet dat Barend weer iets steelt en Barend ziet Kees nu ook. Barend zegt:”Als je me verraadt krijg je echt een heel erg groot probleem. Kees rent hollend de winkel uit. Kees vertelt het aan zijn moeder wat hij heeft gezien. De volgende dag gaat de moeder van Kees naar school, ze gaat met de rector praten en ze vertelt wat Kees heeft gezien. De rector schorst Barend voor 1 week. 1 week later komt Kees op school. Hij wordt opgewacht door Barend en zijn vriendengroep. Barend zegt:”Heb je me verraden?” Kees:” Ja wat moest ik anders jou laten stelen?” Barend slaat Kees weer een blauw oog, de vrienden van Barend schoppen Kees helemaal in elkaar. Dan komt Barend met de laatste klap, Kees stoot met zijn hoofd tegen een paaltje aan en Kees is op slag dood. Barend en zijn vrienden hebben nooit meer iets van hun laten horen……..

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.