Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Verkeersveiligheid

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 309 woorden
  • 7 maart 2002
  • 172 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
172 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Verkeersveiligheid De verkeersveiligheid in Nederland is nu niet wat je zegt fantastisch. Ik denk dat wij het daar allemaal over eens zijn. Daarom ga ik het nu hebben over hoe je je moet gedragen in het verkeer en wat je juist niet mag doen. Ik hoop niet dat jullie nu denken dat ik jullie de les wil lezen maar denk eens na over wat je nu allemaal in het verkeer doet.

Ten eerste ga ik het hebben over onveilig gedrag in het verkeer. Je kunt van alles fout doen in het verkeer. Of je nou voetganger, fietser of automobilist bent. Wie of waar je ook bent, je kunt altijd bijvoorbeeld: door rood rijden of lopen. Dat is helaas een van de gevallen die het vaakst voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld ook te hard rijden met de auto. Door te hard rijden kun je met een beetje pech ergens tegenaan botsen. Als laatste heb ik: dronken achter het stuur gaan zitten. Aan te raden is dat je nooit gaat rijden als je dronken bent.

Nu ga ik het hebben over het veilige gedrag in het verkeer. Gelukkig hebben we ook onze goede momenten in het verkeer. Denk er maar eens aan dat we elkaar ook helpen met autoproblemen bijvoorbeeld. Als je ergens langs de weg staat
bellen we de ANWB even en ze komen het maken. En ook een groot voorbeeld is dat er ook mensen zijn die, ook al hebben ze voorrang, je toch voor laten gaan. Zo zie je maar weer dat we toch ook onze goede momenten hebben in het verkeer.

Ik hoop dat ik jullie genoeg overtuigd heb en dat jullie toch even stil hebben gestaan bij het feit dat we allemaal deel uitmaken van het verkeer. Ik zeg altijd maar: “Je aan de verkeersregels houden, is zorgen voor de veiligheid voor jezelf en voor een ander.

REACTIES

F.

F.

Bedankt!!!!!!!!!

20 jaar geleden

T.

T.

ey hackertje....
ik zat zo te zoeken voor iets over verkeersveiligheid, ik moest namelijk een scrijftaak maken....
nou hep ik ff een vraaggie, moest jij ook een schrijftaak maken want je praat precies over dezelfde onderwerpen die ik nodig hep.
doei xxx thecla

19 jaar geleden

M.

M.

heyhey.. ik heb je verslag geschreven, en het is wlegrappig, heb bijna het zelfde verslag voor nederlands gemaakt , de indeling enzo .. groetjes een meisjuh uit 2ath

19 jaar geleden

R.

R.

Ik vind het een goede opstel want ik heb het overgenomen zodat ik het aan mijn leerkracht kan geven.

8 jaar geleden

R.

R.

Wie kan me Helpen met opstel van veilig verkeer

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.