ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Titel
Wat verwacht ik van school

Dit is een opstel dat ik als strafwerk heb moeten schrijven. Het bedraagt 400+ woorden, enne, tja, gebruik het!


Wat verwacht ik nou eigenlijk van school. Ik vind school belangrijk, omdat het bepaalt welk beroep je later gaat doen, en je leert er ook van allerhande dingen hoe dat je met mensen omgaat, berekeningen, je leert er gewoon simpelweg van alles.

Maar wat ik een nadeel vind van school, is dat sommige leraren en leraressen zo streng zijn. Ik zou graag willen dat de leraren en leraressen niet zo streng waren, en dat ze een beetje respect voor je hadden. Want bij sommige leraren, als je het daar verknalt, dan hebben ze voor de rest van het schooljaar de pik op je (als ik het zo mag uitdrukken), terwijl je toch probeert om het een beetje goed te maken.

De vakken op school zijn afwisselend. Sommige vakken vind ik wel leuk, maar andere vakken vind ik dan weer niks aan. Dan is het logisch, dat je bij de vakken die je leuk vind normaal doet, maar dat je bij de vakken die je saai vind gewoon een beetje zit te klooien. Maar dat houdt niet in, dat als ik dan op school bij een bepaald vak zit te klooien, dat ik dat vak dan meteen niks aan vind, want soms ben ik gewoon chagrijnig, en dan heb ik helemaal geen zin in school. Dan ga ik de clown van de klas proberen te zijn, aandacht trekken van anderen en vervelende opmerkingen maken.
Ik ga toch wel graag naar school. Ik zie daar al mijn vrienden, en in de pauzes kan ik er gezellig mee kletsen. De meeste van mijn vrienden zijn ook net zoals mij. Als ze chagrijnig zijn, dan zitten ze ook te klooien, en als ze vrolijk zijn, of een bepaald vak leuk vinden, dan letten ze goed op.

Het fijnste gevoel van school vind ik als ik een goed punt heb gehaald voor een overhoring of proefwerk (zoals een 8 of een 9. Of beter nog: een 10 !!!). Dan voel ik mij ook weer helemaal vrolijk, en dan ben ik weer goed bij de les. Het valt wel op, dat de leraren het ook fijner vinden als je een voldoende haalt in plaats van een onvoldoende. Zij worden daar dan ook helemaal vrolijk van.

Maar het allerfijnste van school vind ik nog altijd op vrijdag, als na het laatste lesuur de zoemer gaat, en dat je dan weer lekker een weekend voor jezelf hebt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Robyn

Robyn

Goede tekst ik moest een opstel schrijven en dit was perfect en ik heb gewoon een 8,5 gehaald.

4 dagen geleden

Antwoorden

gast

gast

lena

lena

dat laatste kopje.... daar ben ik het helemaal mee eens

1 jaar geleden

Antwoorden

Robyn

Robyn

Echt he

4 dagen geleden

gast

gast

M.

M.

Ik vind het leerrijk

4 jaar geleden

Antwoorden

Robyn

Robyn

Ja en het is handig. Ook dat nog

4 dagen geleden

gast

gast

R.

R.

ik wil meer specifieke vakken of zelfs meer stimulatie samenvattingen als methode gbruiken als steun om mijn vakken op shool beter te berijpen

7 jaar geleden

Antwoorden

Robyn

Robyn

Mee eens

4 dagen geleden

gast

gast