Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

panfluit

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 540 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
24 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De panfluit Een legende uit de Griekse mythologie vertelt over het ontstaan van de panfluit. De god Pan, een herder, hij zag er niet erg aantrekkelijk uit, want hij had hoorns, een baard en bokkenpoten. Op een dag ontmoette hij de mooie nymf Syrinx, maar zij was bang voor Pan en vluchtte. De geschiedenis De god Pan ontdekte de panfluit. Pan was met zijn kudde op het land toen hij een mooie nymf zag. Pan achtervolgde haar en toen zij bij de oever van een rivier kwam smeekte ze de god van de rivier om haar te helpen. Deze veranderde Syrinx in een rietstengel. Toen Pan bij de rivier aankwam vond hij niemand en op zijn roepen kwam geen antwoord. Het enige wat hij hoorde was het ruisen van het riet. Hij plukte de rietstengel en verdeelde hem in zeven stukken en verbond deze met elkaar. Hij begon erop te spelen om aan zijn verdriet uiting te geven en als herinnering aan de nymf noemde hij dit instrument "Syrinx". En nu noemen we het de Panfluit Soorten Panfluiten Je hebt 4 verschillende soorten panfluiten. Je hebt een sopraanfluit die heeft 21 pijpen, hij wordt niet vaak bespeeld door mensen die op beginners les zitten. De Altfluit komt daarna die heeft 23 pijpen en word het meest bespeeld door de mensen die op beginners les zitten. Als derde heb je de tenorfluit die heeft 25 pijpen en word vaak gebruikt door mensen die in concerten spelen en al wat langer les hebben. Als laatste heb je de basfluit met 27 pijpen, die word ook niet vaak bespeeld want de laagste pijpen van de fluit zijn zo dik dat je er bijna niet in kan blazen je heb daar heel veel adem voor nodig.
Het materiaal Je kunt een panfluit van verschillend materiaal maken. Een panfluit wordt of van bamboe of van hout gemaakt. Meestal van bamboe omdat dat lekkerder speelt maar die panfluiten zijn wel duurder dan die van hout! De houten spelen zwaarder dan die van bamboe. Daarom zal je de mensen die in een concert spelen niet me een houten panfluit zien spelen. De mondstand De mondstand bij het panfluiten is belangrijk. Omdat iedereen anders is gemaakt, dus ook de mond, zal bij iedereen de mondstand op een andere wijze, die past bij de bouw van de mond, worden opgebouwd. Wel moet er op een aantal punten gelet worden: - Een zo klein mogelijk gaatje tussen de lippen. - De lippen recht op elkaar, geen tuitlippen. - Lippen weinig, maar niet te veel, zijwaarts trekken. - Door een spanning op de lippen moet een juiste luchtstroom verkregen worden. - Geen kiezen op elkaar. - De juiste plaats voor het aanblazen, dus dat is de plaats waar de panfluit wordt geplaatst. Maar als je een op een keer een beugel krijgt wordt je mondstand vanzelf weer anders zo moet je elke keer weer wennen aan een nieuwe mondstand. De god Pan ontdekte de panfluit door op een rietstengel bij de rivier te blazen. Je hebt verschillende soorten panfluiten een sopraan-, alt-, tenor-, basfluit. Je kunt een panfluit van verschillend materiaal maken van Bamboe en hout. De mondstand bij het panfluiten is erg belangrijk en omdat iedereen anders gemaakt is, is dat bij iedereen weer anders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.