ADVERTENTIE
Maak jij je ook zorgen over het klimaat?

Tijdens Young Impact Day gaan we samen 10.000m² vergroenen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wip een stoeptegel, plant een plantje en zorg voor meer groen in jouw buurt. Meld je vandaag nog aan én maak kans om bij de eindshow op 30 juni in Amsterdam te zijn met o.a. StukTV en Lucas & Steve!

Nederlands werkstuk

Marc de Bel – de ridders van de geflambeerde onderbroekSamenvatting:

Het begin van de zomervakantie. Kermis in Kruisem, mét bal populaire en de jaarlijkse Grote Zeepkistenrace. Drukke tijden dus voor de ridders van de Geflambeerde Onderbroek. Zeker als ook nog eens Vreemde Indringers hun Grondgebied komen schenden…Waarom wel?


Ik adviseer iedereen dit boek zeker te lezen, maakt niet uit waarvoor. Om voor te lezen voor op de basisschool, om een stukje als leesopdracht te geven, om zelf te lezen, enz.Ik heb het gevoel na het lezen dat zelfs de grootste Gothic het boek wel leuk zou vinden. Er zit zoveel spanning in, romantiek, avontuur en noem het maar op. Er zitten grappige stukjes in, je wilt het boek graag snel uitlezen omdat er steeds spannende stukjes in komen. Bijvoorbeeld, er is een spannend stukje, al gauw ontdek je dat het niet zo speciaal is, maar op dat moment komt er weer iets spannends! Dat maakt het boek zo leuk voor mij. Er zitten ook steeds nieuwe ontwikkelingen in. Er zijn ook ontwikkelingen die je aan ziet komen maar die dan toch weer heel leuk uitpakken. Door een groot aantal personages (en dus heel veel verschillende types) past er bij elk persoon die het boek leest wel een typetje. Je hebt dus criminelen, grapjassen, flauweriken, romanticussen, diva’s, rijke lui, boeren, stadslui, scootergasten en nog zoveel, je kan het bijna niet opnoemen.Wijze raad.


Tot slot zou ik zeggen: lees dit boek, er zitten zoveel verschillende dingen in dat er ook vast wel een bij zit die jij leuk vind.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

ik vind het een super boek en prachtige tekeningen
zoiets kan niemand

15 jaar geleden

B.

B.

ik vind het een ongelofelijk boek andere boeken van marc de bel zijn super goed geschreven
ik zou wel al zijn boeken willen uitlezen

15 jaar geleden