Jongerenvakanties

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas vwo | 677 woorden
  • 23 mei 2004
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
37 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Vakantie op de manier die jij wilt!

Iedereen kent het wel, jij wilt op vakantie naar dat geweldige vakantieoord maar je ouders willen liever gaan wandelen in de Ardennen. Je kan dan voorstellen aan je ouders dat jij samen met je vriendinnen op vakantie gaat, maar zal dat wel mogen? Je ouders vinden je daar misschien nog wel te jong voor. Er is dan een hele goede oplossing, georganiseerde en vooral begeleide jongeren reizen.

Je kunt gaan doen wat je wilt op deze jongeren reizen, cultuurreizen, sportvakanties en luiervakanties binnen en buiten Europa. Cultuurreizen zijn vooral voor de jongeren die wat willen zien van de wereldcultuur. Je bezoekt namelijk hier vaak steden, en bezienswaardigheden. Taalreizen zijn een goede manier om kennis te maken met een nieuwe taal, je talenkennis te verbeteren of je taalachterstand in te lopen. Wat natuurlijk erg leuk is aan deze reizen is dat je het geleerde gelijk in praktijk kunt gaan gebruiken, bijvoorbeeld tegen die leuke Spaanse jongen! Deze taalreizen worden namelijk georganiseerd in landen waar de voor ons vreemde taal de voertaal is. Een andere vorm van een cultuurreis is een werkvakantie. Je gaat dan naar een arm land, waar je bijvoorbeeld meehelpt waterputten of scholen te bouwen. Het mooie van dit soort reizen is dat je een cultuur van dichtbij meemaakt, en tegelijkertijd de mensen daar kunt helpen. Erg sociaal, leuk en leerzaam dus, maar wel voor jongeren die van aanpakken weten.

Wat ook erg in trek is in zijn de luiervakanties. Als je er van houdt de hele vakantie in het zonnetje te liggen, is dit je ideale vakantie. Vaak wordt je bij dit soort reizen erg vrij gelaten. Deze reizen zijn vaak richting het zuiden, want alleen daar ben je bijna 100 procent verzekerd van lekker warm weer.

En wat we zeker niet moeten vergeten is de actieve vakantie. Er zijn ongelofelijk veel soorten actieve vakanties. Voor elke sport is wel een reis te vinden. Een paar voorbeelden zijn: ski, snowboard, surf, zeil, tennis, duik, survival, mountainbike en bergbeklimvakanties. De vakanties zijn er in verschillende zwaartes, dus voor de rustige en fanatieke sportievelingen. Wat bij alle vakanties hetzelfde is, is dat je samen met leeftijdgenoten, en jonge reisleiding er een super vakantie van maakt.

De kosten van deze reizen willen nog al eens verschillen per reis, dit is logisch omdat de ene vakantie compleet verzorgt is, en de andere reis minder. Een voorbeeld van een organisatie die jongerenvakanties organiseert is Vinea. Op de internetsite tref je bijvoorbeeld een surfkamp aan voor 375 euro. Voor dit bedrag krijg je een slaapplaats met maaltijden, elke dag surfles en ‘s avonds een sociaal programma, en dit alles onder begeleiding. Andere organisaties zoals GoGo tours zorgen voor onderdak en reisleiding maar laten jou vrij in je dagplanning. Als je wilt kan je met allerlei activiteiten meedoen en ’s avonds mee eten, dit is niet verplicht. Doe je dit wel dan kost dit je extra geld. De basisreis, 180 euro, is dus goedkoper dan Vinea, maar ook veel minder verzorgt.

Om zelf op zoek te gaan naar een reis die bij jou past is internet een goede manier. Ga naar een zoekmachine, bijvoorbeeld Google, typ daar je land en je soort vakantie in, en je krijgt dan allerlei pagina´s met jou ideale vakantie. Ook kan je de sites van jongerenreisorganisaties bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn: www.vinea.nl, http://zomer.gogo.nl/. Vraag ook brochures aan van organisaties, en let op of de organisaties betrouwbaar zijn door te kijken of de organisaties bij de ANVR zijn aangesloten of vrienden te vragen naar hun ervaringen.

Zoals je wel hebt kunnen lezen is er voor iedereen wel een ideale vakantie te vinden bij jongeren reisorganisaties, dus begin de zoektocht maar. De prijzen van de reizen variëren van betaalbaar voor jezelf tot onbetaalbaar voor je ouders. Maar waarschijnlijk zullen je ouders je wel laten gaan als jij ze er van kan verzekeren dat er reisleiding aanwezig is, en dat is nu net het geval hier. Misschien willen ze zelfs wel meebetalen voor jou veilige, naar jou smaak top vakantie!

REACTIES

J.

J.

goed opstel! :-)

18 jaar geleden

T.

T.

Een opstel over mobiel gebruikt

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.