Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Huiswerk afschaffen

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 471 woorden
  • 19 maart 2004
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 7
22 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Huiswerk vindt niemand leuk. Als je op school de hele tijd hebt gewerkt heb je thuis niet nog eens zin om te gaan leren of te schrijven. Het is ook niet goed voor je lichaam want je hebt dan veel stress. Misschien is het wel beter om het op school te maken en niet meer thuis, korter gezegd, afschaffen. Een duidelijk onderscheid tussen het privé-leven en het kantoorleven is belangrijk. Anders raakt een mens overspannen. Als iemand een paar uur achter elkaar huiswerk moet maken en daarover morgen een toets moet maken, levert dat vaak een slecht cijfer op. Dat is bewezen uit een onderzoek. Onderzoekers merkten op dat mensen die weinig rust krijgen minder goed leren dan mensen die wel rust krijgen. Rust is dus van groot belang voor ons. Want ook tijdens het rusten hebben onze hersenen het druk. Er moet nog veel informatie verwerkt worden. Je slaapt wel ongeveer 8 uur per dag, maar dat is niet genoeg. Er moeten ook variaties in rust zitten, zoals vermaak. Ook is er bewezen dat de Nederlandse jeugd de laatste jaren dik is. Daarom is vrije tijd ook gunstig, omdat ze dan meer kunnen sporten. Maar een tegenargument zou kunnen zijn dat ze dan ook meer gym uren op school zou kunnen hebben. Ik ben dus voor deze stelling, dat huiswerk afgeschaft moet worden. De mensen die er tegen zouden zijn, kunnen leraren zijn omdat ze dan niet aan de planning toekomen, en dan moeten we veel meer in de les doen. Maar hier tegenover staat weer dat de leerlingen het er daar wel voor over hebben, omdat ze dan geen huiswerk, en dus meer vrije tijd hebben. Als je geen huiswerk meer hebt, dan heb je ook nooit meer van dat gezeur van die leraren als je op school komt dat je, je huiswerk niet af hebt. Je krijgt dan geen straf en je hoeft ook niet na te blijven. Het is ook veel makkelijker want thuis is er geen docent voor je wanneer je iets niet snapt en wat wilt vragen. Daarom is het veel makkelijker als je het op school doet want dan kun je wel gewoon wat vragen. Ook is het zo, als een leerling de volgende dag een toets heeft, en ook nog een hele berg huiswerk, dan kan hij in de war raken, en dan heeft hij minder tijd om de toets voor te bereiden. Huiswerk afschaffen heeft dus voordelen. Geen overspannenheid meer, duidelijk onderscheid tussen het privé en kantoorleven, meer tijd over voor andere (belangrijke) dingen en levert vaak goede resultaten op het rapport van de scholieren. Het beste alternatief voor het huiswerk is gewoon het huiswerk afmaken op school. Als je het op school af hebt, hoef je dus niks mee naar huis te nemen en heb je tijd over voor andere zaken.

REACTIES

A.

A.

echt een heel goed betoog

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.