Discriminatie

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas vmbo | 436 woorden
  • 1 december 2001
  • 335 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
335 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hoofdgedachte: Doe er wat tegen!

Argumenten: 1. Waarom discrimineren mensen? 2. Waar worden mensen gediscrimineerd? 3. Wat zijn de gevolgen? 4. Wie of wat kan het voorkomen?

Discriminatie

Mensen worden vaak gediscrimineerd. Vaak worden mensen om hun uiterlijk gediscrimineerd. Maar je kan ook gediscrimineerd worden omdat je een vrouw bent. In sommige landen moeten vrouwen hoofddoeken dragen. Zelf probeer ik zo min mogelijk te discrimineren. Maar er zijn mensen die het leuk vinden om andere mensen te beledigen.

De vraag is meestal waarom wordt er zoveel en zo vaak gediscrimineerd. Ik denk dat mensen vaak discrimineren om hun eigen agressie kwijt te kunnen raken. Misschien worden die mensen zelf ook wel gediscrimineerd, of misschien wel gepest. Maar vaak discrimineren mensen andere mensen omdat ze zich dan beter voelen dan die andere persoon. Een goed voorbeeld daarvan is dat over het algemeen zwarte mensen veel meer gediscrimineerd worden in Nederland dan blanke mensen. Dit komt waarschijnlijk omdat er veel meer blanke mensen in Nederland zijn. En ze zich dus beter en belangrijker voelen dan de zwarte mensen.

Discriminatie komt bijna overal voor, in de stad, op scholen enzovoort. Natuurlijk komt het overal voor, je gaat niet afspreken om met z`n allen op één bepaald persoon te gaan discrimineren. Maar meestal is het wel één bepaald persoon die door een groepje andere personen word gediscrimineerd. Ook thuis kan er gediscrimineerd worden. Bijvoorbeeld: De vader vindt dat de z’n vrouw de afwas moet doen en het eten moet koken enzovoort. Kortom: Het huishouden moet doen. Zo zie je maar weer dat er overal gediscrimineerd word.

Doordat er veel mensen worden gediscrimineerd komen er veel mensen in de problemen. Veel mensen gaan hierdoor hulp zoeken, en zo komen ze bij een psychiater terecht. Of ze willen de problemen zelf oplossen. Sommige mensen hebben hierdoor zelfs zelfmoord gepleegd, omdat het ze niet lukte. Soms lijkt discrimineren ook op pesten. Je kan bijvoorbeeld gepest worden omdat je een bril hebt, of rood haar. Maar je kan ook worden gediscrimineerd omdat je rood haar hebt. Deze twee feiten zijn bijna hetzelfde.

Als je zelf iemand bent die andere mensen discrimineert kun je daar het beste mee stoppen. Het is wel erg gemakkelijk namelijk om zo je agressie kwijt te raken. Alleen doe je er andere mensen onwijs veel pijn mee. Denk je eens in wat het is om zelf gepest of gediscrimineerd te worden. Dat zou je ook niet leuk vinden.

Als je gediscrimineerd wordt praat erover, zelf kom je er toch niet uit en de mensen die het doen stoppen er ook niet zomaar mee. Het is te gemakkelijk om te doen namelijk.

410 woorden

REACTIES

R.

R.

wou ik vind je presentatie over discrimineren een mooie presentatsie de helft van jouw presentatie heb ik over geschreven

7 jaar geleden

Y.

Y.

dat is dom

6 jaar geleden

C.

C.

Hallo, ik ben slachtoffer van discriminatie.
Ik ben ondertussen verder aan het gaan.
Wat zijn de gevolgen van een discriminatie ?
Gaan ze er iets aan doen ?
Groetjes Cosimo en tot wederhoren

7 jaar geleden

J.

J.

Je denkt met je gevoel, je gebruikt geen bewezen feiten in de gevolgen van discriminatie.

6 jaar geleden

M.

M.

Ik vindt het goed wat jullie doen en het uitleg is ook goed maar, waarom het onderwerp hoofddoek dat is ook discrimineren van moslims. Neem een voorbeeld over homo's

Groet' mouad ?

6 jaar geleden

E.

E.

ik vind het echt een supper duidelijk werkstuk en ben er supper blij mee met de informatie

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.