Bermudadriehoek

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vwo | 267 woorden
  • 4 april 2004
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
65 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Inleiding: Amerika is groot en heeft veel geheimen, wist je bijvoorbeeld al dat er bepaalde streken zijn waar Frans wordt gesproken? Zo zijn er nog veel meer grappige weetjes en ditjes en datjes. De bekendste is denk ik wel die van de Bermuda-driehoek.

Middendeel: De Bermudadriehoek bevindt zich in het zuidelijke deel van Noord-Amerika, in de buurt van Cuba. Omdat er in dat gebied altijd schepen en vliegtuigen verdwijnen, kennen de mensen van Cuba een legende: Lang geleden, in de tijd van Columbus, vertrokken er veel Europeanen en dus ook Fransen naar Amerika om daar een nieuw leven te beginnen. Maar omdat er vooral veen Britten naar Amerika voeren werden de Fransen een beetje weggepest, omdat ze in die tijd niet de beste vrienden waren. En waar die Fransen ook heen gingen, (In Amerika) ze werden overal weer verjaagd. Op een gegeven moment waren ze het zat en vestigden ze zich op de bermuda-eilanden. Ene Trifonius Pethonius doopte de eilanden om in de Pethonische eilanden en hij werd benoemd tot president van Pethonië. Er kwamen nog wel eens Engelse schepen voorbij, dus als een soort wraakactie plunderden ze die schepen en ronselden alle mannen, vrouwen, maar vooral kinderen. Later deden de beschaafde Pethonen dat niet meer, maar de oud-strijders, Trifonen, hielden vol en staakten niet. De Cubanen "geloven" vandaag de dag nog in dit sprookje. En ze denken dat overal waar kinderen verdwijnen, dat die ontvoerd worden en meegenomen naar de mysterieuze bermudadriehoek.

Slot: Dit is een van de meest grote onzin die ik heb gelezen. Nou, meneer Grost, u kan tevreden zijn met dit broodje-aap verhaal!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.