Leven na de dood

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 426 woorden
  • 21 mei 2001
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
54 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Leven na de dood

Over deze stelling een eenduidig antwoord geven, zal nooit lukken. Er zijn gewoon te veel verschillende opvattingen over. Ten eerste al in de verschillende godsdiensten, maar ook door mensen zelf. Hoe men leven na de dood beschouwd volgens de verschillende wereldgodsdiensten zou me nu een beetje veel tijd kosten, dus ik zal het houden bij mijn eigen opvatting over leven na de dood. Sinds enkele jaren ben ik beginnen geloven in leven na de dood. Dit is vooral voortgekomen uit mijn interesse naar spiritualisme. Ik ben er verschillende boeken over beginnen lezen en één van deze boeken heeft mijn leven toch wel danig veranderd. Het boek van James Redfield, De Celestijnse Belofte, heeft mij dieper doen nadenken over verschillende zaken en daarbij dus ook leven na de dood. Om eerst een beetje informatie geven over hoe mijn visie in mekaar zit, wil ik eerst even het volgende uitleggen. Ik geloof er namelijk dat er in onze wereld verschillende dimensies aanwezig zijn, maar dat we als mensen slechts een klein deel er van kunnen waarnemen. (eigenlijk maar een heel miniem deeltje als je weet dat we maar 4% van onze hersenen gebruiken voor ons bevattingsvermogen) Waar ik dus in geloof, en daarbij volg ik de visie van nog andere mensen, is dat de mensen die gestorven zijn, leven in een andere dimensie. Daaruit kunnnen we dan ook nog afleiden waarom sommige mensen ‘doden kunnen zien’. Dit zijn paranormaal begaafden, en paranormaal begaafden kunnen gewoon een paar procent extra van hun hersencapaciteit gebruiken als bevattingsvermogen. Daarom dat zij ook af en toe in een andere dimensie kunnen kijken, of contact leggen met een andere dimensie. Waar sommige mensen dan weer aan twijfelen, is dat ze niet snappen waarom er dan nog nooit iemand is teruggekeerd om informatie te geven over die andere dimensies. Het antwoord daarop lijkt me simpel. De doden zullen nooit terugkeren omdat ze niet kunnen. Ze zitten als het ware vast in die bepaalde dimensie omdat ze geen eigen besef meer hebben. We kunnen deze dimensies enkel doorreizen door er in te geloven en door innerlijk tot rust te komen. Misschien lijkt deze visie over leven na de dood wat raar, maar het is een ideologie dat al jaren door mijn hoofd zweeft en dat hoe langer hoe meer vaste lijnen begint te vertonen. Ik heb er ook al veel met andere mensen over gesproken en ze vinden het allemaal wel interesante gegevens maar je moet er uit halen wat je voor jezelf belangrijk vindt. Het is eigenlijk een zoektocht naar jezelf.

REACTIES

I.

I.

héél goed

21 jaar geleden

T.

T.

Ey,
Ik zou graag met jou in contact komen
ik wil graag meer weten over hoe jij over
het leven denkt..

Ik hoop dat je wat van je laat horen..

Liefs, Thessa

20 jaar geleden

M.

M.

Hoi,
Ik heb je verhaal gelezen en wil hier graag even op reageren.
Ik geloof zelf iets totaal anders over het leven na de dood dan jij. Ik ben christen en ik geloof dat er na dit leven twee mogelijkheden zijn: Als je God lief hebt gekregen in dit leven en mag weten dat Gods zoon Jezus ook voor jou gestorven is dan kom je in de hemel, als je God niet lief hebt en je nog niet tot hem bekeerd hebt dan kom je in de hel. Ik ben hier vast van overtuigd en ik bazeer me hierbij voornamelijk op de het woord van God; de Bijbel.
Ik heb je verhaal eigenlijk met verbazing gelezen. Van de meeste godsdiensten weet ik wel ongeveer wat zij geloven van het leven na de dood, maar van filosofieen heb ik niet zo'n kaas gegeten. Wat bedoel je precies met het leven in een andere demensie?
Je had het ook over mensen die verder konden kijken dan de dood. Hierover geloof ik het volgende: Ten eerste is er een heleboel flauwekul en nep. Toch weet ik dat er wel degelijk mensen zijn die bepaalden krachten of machten hebben die een gewoon mens niet heeft. Ik wil je hier voor waarschuwen. Ik weet zeker dat het de duivel is die hen die krachten geeft. Ja, dat er een duivel bestaat geloof ik dus ook.
Verder nog één vraag. Heb je de Bijbel wel eens gelezen? Zo niet dan moet je dat beslist eens doen. Het is zeker de moeite waard. Tip: Begin als eerste in Marcus, hier vind je, net als in Mattheus en Lukas, het verhaal van Jezus. En die naam heb je vast wel eens gehoord. Heb je al wel eens in de Bijbel gelezen, dan hoor ik graag wat je er van vond. Ik hoop in elk geval dat je wilt reageren op mijn verhaal.
Groetjes Marijke

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.