Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Doodstraf

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 351 woorden
  • 24 februari 2000
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
70 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Wie des mensen bloed vergiet
zal door de mens vergoten worden: want God heeft den mens
naar zijn beeld gemaakt. Dit betekent zoiets als: Als je doodt moet je gedood worden, want God heeft mensen naar zijn beeld gemaakt. De doodstraf wordt nog in ongeveer 90 landen gebruikt. De doodstraf werd in 1876 in Nederland afgeschaft als straf. Dat staat in artikel 114 van de Grondwet, daar staat dat de doodstraf niet opgelegd kan
worden. In Islamlanden wordt je als vrouw al gedood als je overspel gepleegd hebt. Bij de man in die landen is de straf veel milder voor hetzelfde vergrijp.(misdaad)
Wat is het nut van de doodstraf? - Bangmaken Iemand die een moord wil gaan plegen zal wel 2 keer nadenken voor hij de moord uitvoert. - Goedmaken Een wrede moordenaar moet de moord dan met zijn eigen lichaam goedmaken. - Veiligheid Moordenaars kunnen nogmaals een moord plegen en dat wordt zo voorkomen. Ik vind dat de doodstaf rechtvaardig is al iemand een ander vermoord heeft, maar een moordenaar kan zo geen spijt tonen, omdat hij dan al dood is. Als je de moordenaar doodt hebben 2 families rouw, namelijk de familie van het slachtoffer en de familie van de moordenaar. Er zijn veel verschillende manieren om de doodstraf uit te voeren. - De elektrische stoel Dan word je vastgemaakt aan een ijzeren stoel en krijg je een helm op je hoofd. Die helm wordt dan onder grote spanning gezet en dan overlijd je. In sommige landen word je vrijgelaten als je het proces 3 keer overleefd hebt. De kogel Hierbij word je doodgeschoten
Vroeger werd je opgehangen of doodgemarteld. Toen waren de straffen wreder dan nu. In de Romeinse tijd werden de mensen rustig gehouden d.m.v. brood en spelen. Die spelen bestonden vaak uit gevechten tussen 2 slaven (gladiatoren) die vochten op leven en dood, de winnaar werd vaak weer vrij man. Ik vind dat de bijbeltekst niet meer slaat op de 20ste eeuw, want tegenwoordig is de doodstraf in heel veel (Europese) landen afgeschaft. Toch vind ik het wel een goede tekst want als je iemand doodt moet je gedood worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.