De dood van een gabber

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas vmbo | 549 woorden
  • 9 januari 2003
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
53 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De dood van een gabber

Jeffery laat door zijn kaal geschoren kop en zijn trainingspak zien dat hij een gabber is en van muziek houdt en geen skinhead is.

In Maassluis in Rotterdam vertellen de ouders van Dennis Goudappel wat voor jongen Dennis was. Dennis had zijn eigen leven, hij ging steeds vaker naar houseparty’s. Hij was geen echte ‘knuffel’ jongen en was erg afhankelijk vertelt de moeder. Hij had astma en was als kind erg actief, en een moeilijke jongen. Dennis zat op een tuindersopleiding, maar omdat hij te slechte cijfers haalde moest hij van school. De laatste 1,5 jaar werkte Dennis bij een tuinders bedrijf.

Dennis hield erg van darten, skateboarden, televisie kijken, en vissen met een goede vriend Ronald. Ronald is van een wat oudere generatie en hij begrijpt niet dat Dennis alleen nog maar leeft voor de houseparty’s die voor hem de hemel zijn. Hij ging steeds meer naar hardere en agressievere hardcore luisteren.

Gabbers kom je vooral tegen in Rotterdam. Waar ze op straat rond hangen in kleine groepjes, daar praten ze na over het afgelopen weekend. Als het buiten gaat regenen of het te koud is mogen ze allemaal binnen bij de moeder van joey, die scheert ,als de jongens dat willen, ook wel kaal.

Toen Dennis voor de eerste keer thuis kwam met een kale kop schrokken zijn ouders. Zijn levenstijl veranderde helemaal hij ging roken, toen hij 14 jaar was blowde hij voor de eerste keer. Ronald ,zijn vriend, probeert Dennis uit te leggen dat hij beter zijn ouders kan gehoorzamen en aanpassen. Blowen was nummer 1 in het leven van Dennis.

In een speciaal neergezet bushokje voor de gabbers, hangen de jongeren graag rond.

een hulpverlener probeert de jongeren op het rechte pad te houden. Hij vraagt een aantal jongeren op straat wat ze aan het doen zijn. Ze staan in een hoekje op straat te blowen. (ik persoonlijk schrok hiervan, hoe jong deze kinderen waren).

In het jongeren-honk sporten de gabbers wat op hardcore muziek. Op dinsdag avond is het gabber avond in het jongerencentrum de toevlucht. De groep van Dennis is er ook, ze vertellen dat Dennis een relaxte jongen was.

Enkele gabber party’s zijn; energie-hal, ID&T, mistary-land.

Op zo’n party’s slikken ongeveer 200.000 mensen drugs, drugs zoals; cocaïne, XTC en erg populair zijn de felgekleurde tabletten.

De moeder van joey vertelt dat zij vroeger ook gebruikt heeft. En ze gelooft hielig dat zoon-lief geen speed gebruikt en andere harddrugs. Joey verteld dat er al een jonge is overleden in het cafe de Angel.

70 % slikt van de jongeren. Joey en zijn vrienden groep gebruiken op een avond als ze met een man van 10 tot 15 zijn 80 pillen. In de energie hal in Rotterdam ging Dennis die avond uit (op nieuwjaars-avond). Voordat ze binnen komen worden ze gecontroleerd op drugs en wapens. Om 4 uur wordt Dennis gevonden. Er waren geen vrienden bij hem. 2 minuten voordat de ambulance kwam was Dennis gestorvenen. De vrienden hoorden dit pas de volgende dag. Ronald kreeg dit medegedeeld om 12 uur s’middags de volgende dag te horen.

Dennis is gestorven aan vergiftiging met XTC in combinatie met zijn astma. Dennis is het achtste slachtoffer. De vrienden durvende niet naar de begrafenis te komen omdat ze dachten dat de nabestaande boos zouden worden.

REACTIES

W.

W.

er staat dat ze niet naar de begravenis gingen maar dat gingen ze wel

15 jaar geleden

N.

N.

hallo wiljan, hoe weet je dat ze geweest zijn?

9 jaar geleden

H.

H.

Ikke, ik weet dat dat je echte naam niet is, maar ik vind het harstikke goed dat jouw opstel op internet staat.

20 jaar geleden

G.

G.

Je kan nu wel een nieuwe maken.. Want nu is t wel anders.. kijk eens om je heen.. het is echt niet meer alleen in Rotterdam k woon in een dorpje wat Amsterdam klein.. Of nog erger is dan Amsterdam.. Rotterdam kwa gebruik.. en die jonge is miss wel vroeg en door de drug overleden.. maar op t moment dat tie op een feest was.. was hij miss wel t gelukkigste mens op aarde..

19 jaar geleden

M.

M.

Hallo Ikke,

Ik heb Dennis persoonlijk gekend en snap eigelijk niet dat je alles letterlijk uit het tv progamma Zembla (geloof ik) heb over genomen en dat je de namen niet heb veranderd vind ik erg onprofessioneel...Jammer want keer op keer als ik dit lees wordt ik weer met Dennis geconfronteert.

Groeten, Marjolijn

15 jaar geleden

N.

N.

heb je Dennis persoonlijk gekend?

9 jaar geleden

G.

G.

Wie weet waar de documentaire van toen (27-2-1997) te vinden is? Ben naar het betreffende feest in de
E-hal geweest toendertijd. Zou het verhaal graag eens terugzien.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.