Loopgravenoorlog - Internet opdracht 6.6.

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 2e klas vwo | 351 woorden
  • 1 november 2001
  • 131 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
131 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Internetopdracht (hoofdstuk 6, paragraaf 6)

Inleiding: De overheerste Europeanen wilden niet bij één groot Frans rijk horen. Ze wilden met een eigen volk een eigen staat. Dit zorgde voor vijandenschap tussen de volken. Aan het eind van de 19e eeuw hield ieder land er rekening mee dat er oorlog zou komen. Daarom sloten ze bondgenootschappen. Dat betekende dat landen elkaar zouden helpen als er oorlog kwam. Daardoor werd Europa in 2 stukken verdeeld: -De Centralen (Duitse bondgenoten) - De Geallieerden (Franse bondgenoten) Dus als een land van de ene partij ruzie kreeg met een land uit de andere partij zou er in heel Europa oorlog uitbreken. Dit gebeurde ook toen Oostenrijk en Servië ruzie kregen omdat een Servische nationalist in 1914 de troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije vermoorde. Oostenrijk verklaarde Servië de oorlog en zo kwam er door een kleine aanleiding een grote oorlog. Doordat de kolonies van de landen die oorlog voerden ook meededen werd het zelfs een wereldoorlog.

Loopgravenoorlog Maar niemand had gedacht dat de oorlog zo lang zou duren. Dat was dus wel zo. Dat kwam door alle nieuwe wapens die door de industriële revolutie konden worden gemaakt. Niemand was zich ervan bewust wat de gevolgen konden zijn als deze wapens in een oorlog gebruikt zouden worden. Door deze nieuwe wapens hoefden soldaten elkaar niet meer te bestormen met een geweertje maar schoten op elkaar met kanonnen of gooiden met granaten. Daarom werden er loopgraven gebouwd om daar dekking in te zoeken. Maar als de soldaten dan weer uit de loopgraven kwamen om opnieuw aan te vallen werden ze neergemaaid met een machinegeweer. De partij die verdedigde won dus bijna altijd. En zo duurde de oorlog dus heel lang. Hierdoor bleef er veel werk liggen want alle mannen waren in dienst voor de oorlog. Daarom moesten de vrouwen het werk overnemen wat normaal de mannen deden. Iedereen werd dus betrokken in deze oorlog. Het was een totale oorlog.

Soldaten van het Cheshire regiment zijn uitgeput na de zware gevechten hier bij Ovillers (Somme gebied). Het effect van het Britse bombardement is goed te zien aan de beschadigde borstweringen van deze veroverde Duitse loopgraaf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.