Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Hitler en de economische crisis

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vwo | 355 woorden
  • 11 juni 2004
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
39 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Door de beurscrisis in New York trokken banken hun geld terug, dit zorgde voor een wereld weidse crisis. Vooral in Duitsland was de crisis goed merkbaar, door de crisis was er veel werkeloosheid en heerste er hevige armoede. De werkeloosheid was in 3 jaar toegenomen met 5,5%! De mensen die werkeloos waren geworden moesten elke dag in de rij staan om een stempel te halen waardoor ze een kleine uitkering zouden krijgen. De rest van de dag deden ze nutteloze dingen of demonstreerden ze. Maar toen kwam Hitler hij beloofde mensen onafhankelijkheid en na zijn machtsovername daalde het werkeloosheidspeil snel. Hitler loste dus de economische crisis op, alleen kwamen door hem er ook veel problemen bij. De werkeloosheid daalde door hem snel en daardoor werd de armoede weer kleiner. Maar de mensen die door zijn hulp een baan hadden, hadden nu een baan waar ze niks mee konden en waar ze niks te zeggen hadden. Hij zorgde voor een goede infrastructuur, maar door al deze investeringen werd het financieringstekort steeds groter. Werkelozen zette hij in op plaatsen waar hij ze nodig had, maar ze hadden niets te zeggen over wat ze niet of wel wilden en ook mochten ze geen loonseisen stellen. Hitler zorgde er ook voor dat Duitsland minder afhankelijk werd van andere landen, belangrijke gebieden konden zich op het gebied van voedselvoorziening zelf redden. Volgens Hitler kwam dat door de boeren, de boerenstand was dan ook de hoogste stand volgens hem. Er was in de tijd van Hitler bijna geen werkloosheid meer en de mensen die hij aan een baan geholpen had waren tevreden, want ze hadden werk, ook al was het heel veel werk in de oorlogsindustrie. De economische crisis was een belangrijke oorzaak voor de machtsovername van Hitler, want de werkeloosheid werkte hij weg door de werkelozen neer te zetten waar hij ze nodig had en dat was vooral in de oorlogsindustrie. De mensen die hij daar nodig had waren dus wel tevreden, want ze hadden nu weer werk en geld. Hitler had dus handig gebruik van ze gemaakt. De economische crisis had hij dus op gelost, maar het financieringstekort werd steeds groter.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.