Sport en monumenten in Frankrijk

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 219 woorden
  • 18 april 2001
  • 383 keer beoordeeld
Cijfer 4
383 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Frankrijk

Monumenten
Frankrijk kent veel monumenten, de meeste daarvan zijn ook op de hele wereld bekend. Voorbeelden daarvan zijn: De Eiffeltoren, De Arc Du Triomphe en de Notre Dame. De Eiffeltoren is het op een na hoogste bouwwerk in Europa. In de Eiffeltoren kun je dineren of je kunt er gewoon heen gaan om het te bezichtigen. Er is meer dan 2 jaar voor nodig geweest om het monument te bouwen, ze zijn namelijk begonnen op 1 Juli 1887 en zijn gestopt in eind Mei 1889.De Eiffeltoren is 7300 Ton zwaar, al dat gewicht rust op 4 grote steunpilaren. De Notre Dam staat op het grootste eiland van Parijs genaamd Ile De La Cite. Er is bijna 200 jaar over gedaan om de3 kerk helemaal te bouwen. Van 1163 tot 1345 is aan de kerk gewerkt. De kerk is dan ook gigantisch groot, alleen de voorgevel is al 130 meter lang, 50 meter breed en 35 meter hoog. Er kunnen dan ook 9000 mensen in. Ook Disneyland is gevestigd in Parijs. In Disneyland Parijs zijn elke maand andere thema's. Ook kom je daar alle Disney-figuren tegen zoals Donald Duck, Goofy, Pluty en natuurlijk Mickey Mouse.

Sport
Ook in sport is Frankrijk redelijk goed, het Franse internationale elftal heeft dan ook het EK in 2000 gewonnen. Frankrijk kent ook grote voetbalclubs zoals: Lille, Lyon en Triyes. Verder heeft Frankrijk qua sport nog niet zo veel gepresteerd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.