Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Milieuvervuiling

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 300 woorden
  • 17 april 2002
  • 133 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
133 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
MilieuVervuiling, Ja of Nee? Milieuvervuiling, ja of nee? Die vraag word vaak gesteld, en het antwoord zou nee moeten zijn maar eigenlijk ontsnap je er niet zo makkelijk aan. Eigenlijk bij alles wat we weggooien vervuilen we het milieu, alleen als je het scheidt zorg je ervoor dat er op de juiste manier mee omgegaan word en de vervuiling zodoende minimaal blijft. Ook als we van de auto gebruik maken vervuilen we het milieu: de lucht, en als je olie of benzine lekt vervuil je de grond, en mogelijk ook het grondwater. Er is ook een ander fenomeen, veroorzaakt door uitlaatgassen en gassen van fabrieken: Zure regen, dit is een soort vervuilde regen wat van alles aantast; bomen, dierlijk leven en gebouwen. Het klinkt misschien een beetje gaar, maar zelfs als je haarlak spuit komt er een gas vrij die de ozonlaag verdunt, na een tijdje ontstaat er een gat en dan heeft de zon dan vrije doorgang, zo kan de temperatuur op aarde hoger worden zodat de polen smelten en lager gelegen gebieden kunnen overstromen (onder andere nederland). Maar hoe hou je dit tegen?? Jijzelf kan ook helpen, gooi geen afval in de natuur en als je het in de vuilnisbak gooit, scheid het dan, let op dat als je haarlak koopt er geen CFK’s inzitten (gas wat ozon aantast), maak ook alleen gebruik van de auto als het echt moet en niet als je een boodschap om de hoek moet doen. De regering kan ook helpen, door onderzoek te financieren of te leiden naar “minder vervuilende” benzine of een betere manier voor het verwerken van afval, maar ze kunnen ook de natuur schoonhouden.. Maar als ze zouden bijvoorbeeld ook de milieuwetten beter handhaven en groene stroom goedkoper aanbieden. Maar onthoud dit: een beter milieu begint bij jezelf.

REACTIES

J.

J.

lieve wesley
bedankt voor de hulp van je werkstuk

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.