Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Brazilië

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 371 woorden
  • 2 september 2008
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Brazilië

Klimaat
Brazilië heeft voor het meeste een tropisch regenklimaat. Rond de Amazone is een regenwoudklimaat, in het noorden en in het zuiden is een savanneklimaat. In een savanneklimaat is een droge tijd te zien, terwijl dit bij een regenwoudklimaat niet zo is. Ook in het gebied waar oerwoud is, is een savanneklimaat.

In het zuiden is een maritiem klimaat. Soms met een droge winter, maar richting Argentinië en Uruguay is er neerslag in alle jaargetijden.

De Amazone

Het noorden van het land kent weinig grote temperatuursverschillen. In het grootste deel van het noorden heerst een tropisch regenwoudklimaat met gemiddelde temperaturen van rond de 26°C. 's Nachts is het zo'n 22 graden, overdag zo'n 32 graden. Het oerwoud kent weinig extremen. Barcelos, licht pal op de Evenaar en heeft ooit eens de 39 graden bereikt en als laagste temperatuur 10,7 graden op de thermometer gezien.


Voor de temperatuur maakt het niet uit of het winter of zomer is, omdat deze seizoenen niet bestaan rond de Evenaar. Hier in de Amazone is het regime van de ITCZ. Deze zone met bewolking zorgt afhankelijk van de zeer natte tijd. de zonnestand voor regenbuien. Het gaat er dan om of de natte tijd er is of hele erge natte tijd.

Neerslag Soure
Maand      Neerslag
Januari     418 mm
Februari   554 mm
Maart       615 mm
April         566 mm
Mei          377 mm
Juni         183 mm
De regen valt vooral in de namiddag als de buien tot ontwikkeling zijn gekomen. En regenen kan het in het regenwoud. Plaatselijk valt er meer dan 400 millimeter in de maand. Afhankelijk van de ligging van de ITCZ schuift het neerslagmaximum door het oerwoud. In de tweede helft van het jaar is deze naar het noorden verdwenen en wordt het van het zuiden uit droger.

Veel regen valt in de monding van de Amazone in Soure. Jaarlijks valt hier 3219 millimeter. Vooral in maart regent het heel erg door met gemiddeld 615 millimeter. In oktober is het droger met 17 millimeter. Soure is een van de steden ter wereld waar de meeste regen valt. Het allernatste gebied is echter in het westen te vinden. In Lecticia (Colombia) aan de grens met Brazilië valt jaarlijks 3340 millimeter regen.


Het zal duidelijk zijn dat het oerwoud nogal vochtig is. De gemiddelde vochtigheidsgraad schommelt tussen de 85 en 90 procent. Bewolking zorgt ervoor dat de zon hooguit 1800 tot 2000 uur per jaar schijnt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.