Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Module 8, opdracht 8

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 351 woorden
  • 9 september 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Maak een schrijfplan voor je tekst over een tv-loze week. Noteer daarvoor:
- In trefwoorden: doel, publiek en medium;
- In één zin: wat je over het onderwerp wilt overbrengen;
- In trefwoorden: een invulling van het door jou gekozen tekstpatroon;
- In korte bewoording: een pakkend begin en een afrondend slot.

Doel:
tv-loos, meer tijd, nutteloos;
Publiek: Lezers van het jongeren tijdschrift;
Medium:-

Over het onderwerp:

Niet iedereen heeft een tv nodig om een week te kunnen doorbrengen.


Invulling:

Ik denk dat dit onderwerp meer in het tekstpatroon informatief valt, omdat het toch veel informatie bevat (een tv-loze week is te doorstaan.)

Pakkend begin:

Niet iedereen heeft een tv nodig om de week door te kunnen brengen.

Afrondend slot:

Dus als je denkt dat je teveel tv kijkt probeer de test maar eens.

Niet iedereen heeft een tv nodig om een week te kunnen doorbrengen. Dit is gebleken uit een test die in Amerika is gehouden (een tv-loze week.) Ruim 4 miljoen Amerikanen hebben de test doorstaan. De jaarlijkse actie wordt voor de derde maal georganiseerd door de vereniging TV-free America, die het gezonde leven zonder beeldbuis propageert. Uit een schatting blijkt dat de gemiddelde Amerikaan ruim 4 uur per dag naar de tv kijkt. Dat is ongeveer 2 maanden per jaar en 1/7 van een leven van ruim zeventig jaren.

De maatschappij van nu, bestaat alleen nog maar uit haast en onthaasten. De maatschappij van nu gaat zo snel dat je de hele tijd moet haasten om iets te kunnen bereiken. Ik denk dat de televisie een goedkope manier is van onthaasten en om informatie te ontvangen over wat er aan de hand is in de wereld. De televisie hoeft dus niet helemaal te verdwijnen, de mensen moeten er alleen minder gebruik van maken.

Om minder tv te kijken houden ze in Amerika een jaarlijkse actie. Ik vind dat ze dit ook een keer in Nederland moeten doen, om te kijken hoeveel mensen het volhouden. Als ze het net zo lang als de Amerikanen volhouden mogen ze hun succes waarderen. Dus tv zou je kunnen afschaffen, maar is voor veel mensen een probleem.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.