Module 4/5

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 1851 woorden
  • 12 augustus 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Module 4

Opdracht 6
Herbalife Aloe Moisturizing Shampoo.

Koperprofiel:
Het is voor mensen die hun haar verven, dat zijn over het algemeen wat oudere mensen. Opleiding of beroep maakt niks uit. Het is voor de mensen met gekleurd, droog of beschadigd haar.

Voordelen:
Een vochtregulerende shampoo met rijk schuim om het haar mild en grondig te reinigen.
De hydraterende conditioner voorkomt vochtverlies voor zacht haar dat gemakkelijk in model te brengen is.
Vol voedende bestanddelen: extracten van avocado, rozemarijnblaadjes, druivenpitten en gember.
Aloë van het gehele blad versterkt de voedende en hydraterende eigenschappen.
Mild genoeg voor dagelijks gebruik.
Tast kleurbehandelingen niet aan.
Een nieuwe, frisse kruidengeur.

Opdracht 20

De slordige lay-out:
Herbal ecstasy’s zijn stimulanten, die door hun energiegevende en stimulerende kruiden, vitamines en aminozuren een krachtig effect geven. Vaak bevat een Herbal XTC naast de stimulerende ingrediënten ook euforische, hallucinogene of erotische ingrediënten voor optimaal genot. Herbal XTC’s worden niet alleen gebruikt als alternatieven voor chemische partydrugs, maar ook ter bevordering van een gezellig avondje thuis of een avondje stappen. Onze inzet is om producten aan te bieden die maximaal plezier geven, met een minimum aan bijeffecten.
Vanaf 6 april 2004 mogen er binnen Nederland geen voedingsmiddelen meer verkocht worden, die efedrine en/of pseudo-efedrine bevatten. Deze stoffen zijn namelijk onlangs op de medicijnlijst geplaatst. Dit houdt in dat we geen voedingsmiddelen meer leveren binnen Nederland met de kruiden Ma Huang (efedra), Sida cordifolia en Sida acuta. Houd deze categorie in de gaten, want wij krijgen regelmatig nieuwe herbal XTC’s binnen die geen efedrine bevatten.
Deze herbal XTC’s zijn natuurlijke voedingssupplementen en dienen uitsluitend als zodanig gebruikt te worden. Herbal XTC’s maken geen gezondheidsclaims. Gebruik, anders dan de gebruiksaanwijzing vermeldt, is geheel voor eigen risico. Houdt herbal XTC producten buiten bereik van kinderen. Herbal XTC’s mogen niet gebruikt worden tijdens zwangerschap, niet door vrouwen die borstvoeding geven, niet door personen die MAO-remmers, antidepressiva of efedrineachtige geneesmiddelen gebruiken en niet door personen die een hoge bloeddruk of hartaandoeningen hebben. Herbal XTC’s zijn niet geschikt voor personen met diabetes en personen met prostaatproblemen en Phenylketonurie. Stop het gebruik direct bij nervositeit, rillingen, slapeloosheid, verminderde eetlust of hartkloppingen.
De goedverzorgde lay-out:
Tijd voor echte schoonheid.

Onze producten worden gebruikt door vrouwen die weten dat schoonheid niet alleen wordt bepaald door de buitenkant, maar ook van binnenuit komt. En om al die verschillende schoonheden goed uit te laten komen heeft Dove een groot assortiment aan persoonlijke verzorgingsproducten die mild zijn voor huid en haar.
Het merk Dove kent een lange geschiedenis. In 1957 begonnen we met de productie van zeep met een ¼ hydraterende crème die speciaal bedoeld was voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een droge huid die speciale verzorging nodig heeft. Dove onderscheidde zich hiermee toen al van de andere merken.
Door de jaren heen zijn we, in nauwe samenwerking met de medische wetenschap, verder gegaan met het ontwikkelen van de beste producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Zo bracht Dove in de jaren ‘80 de hydraterende wasgel op de markt. Daarnaast deden toen ook deodorants, bodylotions, een gezichtsreiniger, shampoos en conditioners hun intrede. In 1991 kwam Dove op de Nederlandse markt.
De feiten
Het grootste merk ter wereld in persoonlijke reinigingsmiddelen, met dubbelcijferige groei.
Omzet van € 2,5 miljard per jaar in meer dan tachtig landen.
Hogere omzet dan alle merken toiletzeep tezamen.
In de VS worden jaarlijks meer dan 1 miljard douches genomen met Dove producten.
De producten
toiletzeep en vloeibare zeep
showergel
badcrèmes
bodylotions
handcrèmes
deodorants
gezichtsreinigers
gezichtscrèmes
verstevigende lotions
shampoos en conditioners
beauty accessoires
opdracht 23

Een bijnaam is een persoonsaanduiding die naast of in plaats van de eigenlijke naam fungeert en die veelal niet door de naamdrager zelf is bedacht. Bijnamen worden bedacht uit spotzucht of vanwege verering voor de persoon in kwestie. Hoe wij dit verzinnen is nog een beetje een raadsel.

Er zijn twee soorten bijnamen te onderscheiden: de bijnamen die afgeleid zijn van de eigenlijke voor- of achternaam van de naamdrager en de bijnamen die geen verband hebben met de oorspronkelijke naam van de naamdrager. Bij de tweede soort kunnen de bijnamen afgeleid zijn van lichamelijke kenmerken van de naamdrager, karakterkenmerken, het beroep of een bepaalde gebeurtenis. Dit komt wel heel vaak voor op jongen leeftijd dat men een bijnaam erbij krijgt. Meestal in de puberteit als de haatgevoelens wat mee oplopen onder de meeste.

Jongens en mannen hebben vaker een bijnaam dan meisjes of vrouwen. Met meisjes en vrouwen valt blijkbaar minder te spotten dan met jongens of mannen, of ze laten minder met zich spotten. Een andere verklaring is dat op de gebieden waar bijnamen uit verering ontstaan, nog altijd meer mannen dan vrouwen actief zijn, waarschijnlijk als uitvloeisel van de traditionele rolverdeling. Meestal wordt een bijnaam toch verzonnen door een voorval. Positief of negatief, dat ligt er net aan wat voor een vrienden het van je zijn.

Opdracht 25

Broodje gezond
Veel kinderen nemen veel te ongezond eten mee naar school, zoals chips koekjes en snoepjes. Maar wat ze echt nodig hebben is gezond eten zodat zij fit blijven en niet te dik worden.
En je kunt ook best gezonde dingen mee nemen die erg lekker zijn zoals een broodje gezond.

Benodigdheden:
- harde broodjes
- 1 tomaat
- sla
- komkommer
- een gekookt ei
- een plakje ham

Bereiding:
Je snijd het harde broodje open. Als eerste leg je er een blaadje sla op. Daarna leg je op het blaadje sla een plakje ham. Dan pak je de tomaat en snij je die in plakjes en vervolgens leg je zoveel als past op de ham. Dan neem je de komkommer en snij je er een paar plakjes af. Als laatste pel je het ei en snij je die ook in plakjes en leg die op de komkommer. Dan doe je het in een bakje of een zakje en kun je het meenemen naar school.

Opdracht 32

1
Op 26 januari mijn verjaardag dus gebeurt er in Nederland de volgende gebeurtenis.
1957 - Oprichting van de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij). Ging in 1989 op in GroenLinks.

Als je meer naar de algemene gebeurtenissen kijkt zie je dat er op 26 januarie op de volgende data de volgende dingen gebeuren.
1531 - Lissabon wordt getroffen door een zware aardbeving.
1778 - Sydney wordt gesticht.
1905 - Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan diamant, de grootste uit de geschiedenis
1910 - De Seine treedt buiten haar oevers, waardoor de Parijse metro onder water loopt
1931 - Groningen - Een passagierstrein uit Nieuweschans botst ter hoogte van de Lodewijkstraat op een rangerende goederentrein waardoor er drie doden en vijf gewonden vallen.
2001 - 20.000 mensen komen om bij een aardbeving in Gujarat in India.
Op politiek gebied gebeuren er de volgende dingen.
1837 - Michigan ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als 26e staat.
1950 - In New Delhi wordt de onafhankelijk republiek India uitgeroepen
1957 - Oprichting van de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij). Ging in 1989 op in GroenLinks.
1998 - Bill Clinton ontkent een "seksuele relatie" te hebben gehad met Monica Lewinsky.

En op mijn verjaardag word elk jaar Australia Day geviert en volgens de rooms-katholieke kalender word de heilige Robert van Molesme geviert.

2
Als je iets over je sterrenbeeld leest, dan lees je meestal alleen iets over de Zon in je horoscoop. Ook de Maan en andere planeten zijn belangrijk in je horoscooptekening! Wat ze allemaal precies betekenen is voor iedereen weer anders. Dat heeft ook te maken met het tijdstip waarop je geboren bent. De ene '' Kreeft'' kan dus heel anders zijn dan de andere ''Kreeft''!
Meestal herkennen de mensen zichzelf wel als ze een beschrijving lezen van "hun" sterrenbeeld. En dit komt omdat dit zogenaamde sterrenbeeld een belangrijke factor in hun horoscoop weergeeft, namelijk de Zon. Maar de Zon is niet het enige dat telt in een horoscoop. Soms kan het zijn dat de Maan zo'n sterke rol speelt in het karakter dat deze veel duidelijker in het gedrag naar voren komt dan de Zon. Maar het kan ook zijn dat de Ascendant (het rijzende Teken) een sterke invloed uitoefent. De Ascendant heeft te maken met de tijd waarop je geboren bent. Heel belangrijk is echter dat je soms je sterrenbeeld niet herkent als je nog erg jong bent, maar dat je als je ouder wordt, veel meer jezelf zult herkennen in je Zonneteken (ook wel sterrenbeeld) genoemd. Vergeet nooit dat alleen een volledige horoscoop echt iets over jou kan vertellen!

3
Interview met mijn moeder:

Wat waren je hobby’s toen je ongeveer 17 jaar was?
Ik ging veel lezen en in de zon zitten, ik hielp in de kantine van het voetbalveld en ging werken om vakantie geld te verdienen.

Waar woonden je toen?
In Velp (GLD) bij mijn vader en moeder

Wat voor opleiding deed je?
Havo

Hoe ging je om met vrienden?
Nou, we spraken iets af en daar hielden we ons aan (er was geen telefoon) We gingen kletsen en taarten bakken. Kletsen en badmintonnen.

Hoe zag je er toen uit?
Half lang haar, contact lenzen. Ik droeg rokjes en platou zolen en in die tijd kwamen de korte truitjes ook een beetje in.

Hoe zag een beetje je dag er uit?
Naar school gaan daarna huiswerk maken, soms met vriendinnen, en dan s’avonds in de kantine helpen. Uitgaan deden we eigenlijk niet heel soms naar de bios. In het weekend was ik vaak op het voetbal veld.

Module 5


Opdracht 6

A.Criterium 1. ik vind inderdaad dat je geen oude koeien uit de sloot moet halen. Je moet er niet te lang over doorpraten want aan het einde is het ook gewoon dood. Niemand heeft er dan nog zin in.
Criterium 5. Deze criteria kom je in elke krant tegen. Door dit soort nieuws blijf je up-to-date.
Criterium 10.Ik vind dit leuk omdat er soms onderwerpen in staan die mijn interesse hebben. Bv. Autoweek of wetenschap. Het is fijn om teksten te lezen die ontspannen en die niet gaan over geweld, oorlog of politieke problemen.

B.1. 5, 8
2. 9, 10
3. 5, 8, 9
4. 3, 7, 8
5. 10, 6
6. 10, 9
7. 10, 2
8. 8, 9, 10, 6
9. 9
10. 8, 10

Opdracht 9

Alinea 1
1. K
2. A = toelichting
3. A = bewijs
4. A = toelichting
5. A = toelichting
6. A = bewijs
Alinea 2
7. K
8. A = bewijs
9. A = toelichting, bewijs
10. A = toelichting
11. A = bewijs
Alinea 3
12. K
13. K
14. A = toelichting
15. A = eigen mening
16. A = toelichting, bewijs
17. A = toelichting
18. A = toelichting
Alinea 4
19. K
20. A = toelichting
21. A = toelichting, bewijs
22. K
23. A = toelichting
Alinea 5
24. K
25. A = toelichting, bewijs
26. A = toelichting
27. A = bewijs
28. A = toelichting
Alinea 6
29. K
30. A = toelichting
31. A = conclusie
32. A = conclusie
33. A = slot
34. A = slot

Opdracht 18

Vereniging Euro-jongerenreizen
Postbus 1002
1102 BZ Buissen

Anniek de Wit
Dissel 22
6852 DP Huissen
tel. 026-3252925

Geachte heer/mevrouw,

In de zomervakantie ben ik van plan om met een stel vrienden op reis te gaan naar Portugal. W zouden graag dit willen boeken bij jullie bureau. We hebben vernomen dat je het beste in onze positie met de trein naar Portugal kan gaan omdat jullie in die periode extra voordeel geven. Ik zou graag wat verdere informatie willen krijgen over de treinreizen. Ik vraag me ook af of we met een groep vertrekken of dat we elkaar pas weer in Portugal tegen komen? We zouden ook graag willen weten wat voor een onderdak u ons in Portugal kan aanbieden. Wil u hier alstublieft een foldertje van opsturen en ook gelijk een prijsoverzicht? Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Anniek de Wit

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.