1. Wanneer bent u geboren?

Ik ben geboren op 1 juli 1949

2. En welke plaats was dat?

Ik ben geboren in Amsterdam

3. Heeft u nog zoons/dochters?

Ik heb 2 dochters, Nadja (1980) en Masja (1983) die zorgen ervoor dat ik steeds meer ideeën opdoe om mijn boeken te schrijven.

4. Wat vindt u van het boek Paniek dat u heeft geschreven?

Ik vind al mijn boeken even mooi. Het ene verhaal kost wat meer moeite dan het andere, maar dat maakt niks uit.
Ik ga mezelf niet veranderen, omdat mensen dat zo rondvertellen. Want ik ga nu eenmaal voor de verbetering van het lezen. Als kinderen niet van huis uit leesplezier hebben meegekregen, dan moeten we dat toch nog krijgen door het lezen van mijn boeken.

5. Hoe komt je eigenlijk aan al die verhalen?

Sommige dingen waar ik over schrijf heb ik zelf meegemaakt. Maar ik krijg ook vaak een idee door de verhalen van mijn dochters. Of als ik een bericht in de krant lees dat me aanspreekt. En ik lees altijd de achterkant van de V.P.R.O. gids. Daar staan brieven van kinderen. Ze schrijven aan de andere kinderen wat hen bezighoudt. En ik praat vaak met kinderen. Pas geleden bezocht ik elke week wel een keer een school of een bibliotheek waar ik over mijn werk vertelde.

6. Wat vindt u zelf het mooiste boek?

Ik kan niet kiezen. Ik vind al mijn boeken even mooi. Het ene verhaal kost wat meer moeite dan het andere, maar dat maakt niks uit.

7. Hoe lang wilt u nog doorgaan met schrijven?

Ik ben nu vijftig jaar. Ik hoop dat ik honderd word en dat ik altijd kan blijven schrijven.

8. Wanneer schrijft u? 's Nachts?

Nee, ik werk overdag. Dat komt omdat ik ook moeder ben. En als je ’s nachts werkt, kun je overdag niet gezellig zijn. Daarom begin ik als de kinderen naar school gaan. Om negen uur. Dan ga ik samen met Doenja mijn schrijfhond, mijn werkkamer in. En aan het eind van de dag, zo om vijf uur komen we er weer uit. Tussendoor stop ik alleen even voor een broodje. Maar om vijf uur is het meestal nog niet echt afgelopen. Vooral niet als ik niet weet hoe het verder moet. Dan blijf ik maar denken. Soms, als ik ’s avonds op de bank zit zeggen mijn dochters: ‘Oh mam, je zit stiekem te schrijven’

9. Vinden uw dochters het leuk dat u schrijft?

Ja, ze vinden het heel spannend, net als ik. Maar dat komt ook doordat ze er vanaf het begin bij betrokken waren. Ze wisten dat ik heel graag wilde schrijven en ze zijn blij voor mij dat het ook is gelukt. Ze zijn altijd mijn grootste inspiratiebron geweest. Als ze uit school kwamen vroegen ze altijd wat ik had geschreven en dan las ik mijn hoofdstuk voor. Dan zeiden ze: ‘Nee mam, dat moet eruit, dat is stom. Maar dat is wel mooi en je kunt ook nog...’.

10. Hoeveel prijzen heeft u gewonnen?

Ik heb negen keer de Kinderjury gewonnen en vier keer de Jonge Jury. Een keer de Venz kinderboekenprijs en twee keer de Pluim van de maand.

11. Heeft U misschien een foto voor mij als aandenken aan dit interview?

Maar natuurlijk.

Bedankt dat ik u heb mogen interviewen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

fake spul dit

fake spul dit

hij heeft het zelf bedacht

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

hoe lang schrijft u

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

ik vind het wel een beetje nep volgens mij is het zelf verzonnen:)

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

F.

F.

Interessant zeg !!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast