Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Hoofdstuk 2

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas vwo | 575 woorden
  • 6 december 2004
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
49 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Nederlands Opdracht 4, lezen 1. Mag je nertsen fokken? 2. Dat dierenvrienden hele nare mensen kunnen zijn. 3. Ze zijn crimineel. Niet-feitelijk
4. Dat hun acties meer kwaad vormen dan dat het kwaad zou bestrijden. Vooral voor de dieren. niet-feitelijk
5. a) andere dieren lijden zelfs nog erger
b) dat zou hij de mensen afraden
c) biggen ook
d) katten en honden zijn ook roofdieren
6. Voor hetzelfde geld zijn het mensen die geen cent extra over hebben voor vlees en andere dierenproducten. 7. Uit een onderzoek bleek dat die fokkers grote welzijnproblemen hebben. 8. Zwemwater
9. In het wild leven ze aan de waterkant. 10. Ze krijgen financiële problemen en dat komt de dieren niet ten goede. 11. Houden van nertsen en het bevrijdingsfont zijn niet goed. 12. Ik vind het niet goed, deze dieren horen vrij te zijn. Ik heb het zelf nog nooit gegeten en dat wil ik ook zo houden. 13. Ze worden niet goed behandeld en ze horen in de vrije natuur.
Opdracht 4, schrijven In de nieuwsbrief aan de ouders staat dat onze schoolleiding van plan is om kauwgum op school te verbieden. Want kauwgum veroorzaakt veel werk voor de schoonmakers. Het zit vastgeplakt onder tafels en stoelen, op de trappen en ten slotte ook op de stoeptegels voor school. Ik vind het voorstel van de schoolleiding een waardeloos plan. Namelijk, kauwgum is goed voor je het gebit, want het zorgt voor een frisse adem. De regering wil het fileprobleem oplossen. Het kabinet besloot om het wegennet nog verder uit te breiden. Naar mijn mening is dat geen goed idee. Want er zijn al te veel wegen in Nederland. Nieuwe files veroorzaken namelijk weer nieuwe files, dat blijkt uit een onderzoek. Laatst las ik een ‘evil’-test. Daarmee kon je zogenaamd meten hoe gemeen je bent. Volgens mij is dat flauwekul, want je meet niks. Want volgens die test is iemand die van hiphop houdt, meer evil dan iemand die gek is op the Kelly Family. Verder als je niet in de boom klimt om een uit het nest gevalleen vogeltje te trekken, scoor je meteen evil-punten. Je zult maar niet kunnen klimmen. Ten slotte de puntenwaardering voor deze vraag: Wie is jouw gemene jeugdheld: de zware jongens uit Duckstad (2), Gargamel uit Smurfenland (5), Sinterklaas uit Spanje (0)? Geen punten voor de Sint? Maar die nam toch kleine kinderen mee naar Spanje. Slotopdracht 6, schrijven Jongeren vanaf 15 jaar moeten een baantje hebben. Ik vind dat alle jongeren vanaf 15 jaar moeten een baantje hebben, want zo leren ze goed met hun geld om te gaan, daarnaast worden ze zelfstandiger. Maar ze leren dat met zakgeld ook wel. Ja, maar dat is een stuk minder met zakgeld, want je eigen verdiende geld geef je minder snel uit, omdat je er wat voor moet hebben doen. Ze hebben zo ook een stuk minder schulden, met bijvoorbeeld hun bel kosten, omdat ze nu weten hoeveel geld ze kunnen uitgeven, en omdat ze er moeite voor hebben gedaan zullen ze dit niet zo snel doen. Toch leren ze dat met zakgeld en kleedgeld ook wel. Maar met hun eigen verdiende geld zullen ze zuiniger zijn. Ook hoeven de ouders nu niet zo veel zakgeld te geven aan de kinderen, omdat ze het zelf verdienen. Want niet alle ouders hebben het zo breed. Maar je moet leren balans te brengen tussen inkomsten en uitgaven. Maar soms wil je wel iets meer, en dan is zo’n bijbaantje heel erg handig. Al met al heeft een bijbaantje voor jongeren veel financiële voordelen.

REACTIES

J.

J.

thnx voor de opdrachten
had opdracht 6 nodig voor nederlands om ff te kijken hoe andere dat deden

mzzl jelmar

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.