Afval

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 314 woorden
  • 22 januari 2002
  • 72 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 72 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
In Vlaanderen heerst een afvalplaag van huishoudelijk en industrieafval
Per jaar produceert Vlaanderen meer dan 1.5 miljoen ton huishoudelijk vuil. Dat de OVAM = Openbare Vlaamse Afval Maatschappij ophaalt.

Per jaar produceert elke inwoner 270kilogram afval. Van deze 270 kilogram zijn 54 kilogram restafval van de producten die niet lang meegaan en moeten worden weggooit of die niet afgebroken kunnen worden. In een vuilniszak van 10 kilogram zitten er vier soorten afval.
We onderscheiden ze in

· 5kg organisch afval
· 2kg papier
· 1kg glas
· 2kg ander(restafval)
Bij organisch, papier en glasafval hebben we al min of meer
Verwerking en verwijderingsmogelijkheden gevonden maar wat gebeurt met het restafval? Om van restafval af te komen heeft de mens allerlei methodes toegepast, de drie bekendste zijn:
1. Verbrandingsinstallatie
====================
We verbranden het vuil in verbrandingsovens waarbij het vuil tot 30% van het oorspronkelijk gewicht en tot 10% van het oorspronkelijk volume over. Maar het heeft ook enkele nadelen: het is heel duur en er moeten speciale zuiveringstechnieken worden toegepast.
2.Verkleiningsinstalaties

===================
We persen het vuil tesamen en reduceren het gewicht en volume tot de helft. Maar de nadelen zijn het is heel duur en er komt op het eind toch vuil op de afvalberg.
3.Controleert storten
================
We verspreiden dunne lagen vuil op vlakten en bedekken ze met grond en daarover planten we nieuwe bomen. We moeten maar zorgen dat het afval niet in het grondwater terecht komt daarom voor dat we het afval storten verspreiden we lagen plastiek op de velden en daarop storten we het afval.
Maar het beste van allemaal is het te recycleren.
“opnieuw bruikbaar maken”

Elektriciteit!

Zo maak je van de grootste hoeveelheid huisvuil weer energie.
Soms krijg je statiegeld voor het terugbrengen van oude flessen naar winkels om te recycleren van oud glas naar nieuw glas
We besparen aan 20 % van de grondstoffen!
Papier en kranten maak je terug bruikbaar en door te witten met chemische stoffen zijn ze zo goed als nieuw

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.