ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Inleiding

1) met wie heb je samengewerkt
2) onderzoeksvragen
3) de antwoorden op de onderzoeksvragen
4) hoe uitvoering
5) resultaten van de proef
6) conclusie
7) antwoorden

1) samenwerking
Mandy en Denise hebben samen dit verslag gemaakt. We hebben op school samen de proeven gedaan en thuis het verslag gemaakt.

2) Onderzoeksvragen.

welke vorm suiker lost het snelst op in warm water?

3) Conclusie
De conclusie op de vraag welke vorm suiker lost het snelst op in warm water? Is…….Lossen suiker, dat blijkt uit onze resultaten.

4) Uitvoering
wij hebben een proef gedaan, om te kijken welke vorm suiker het snelste in warm water oplost. We namen elke keer 150 ml water en verwarmde dat tot 60 graden(zie resultaten).We namen eerst een suikerklontje en wogen het. Dit suikerklontje was 4,8 gram. We lieten het suikerklontje in het warme water vallen en roerde het. Met Mandy haar mobiel namen we de tijd op hoe lang het duurde voordat hij was opgelost. Dit duurde met het suikerklontje 50 sec. toen namen we kandijsuiker en namen daar ook 4,8 gram van lieten het weer oplossen in 150 ml water van 60 graden en gingen roeren. Dit duurde erg lang pas naar 3.38 sec was het opgelost. Onze handen waren lam van het roeren, maar we gingen verder nou met lossen suiker weer 4,8 gram suiker en 150 ml water van 60 graden. We roede het en dit was al snel opgelost namelijk binnen 31 sec. nog maar 1 te gaan: poedersuiker. Dus wij namen weer 4,8 gram poedersuiker 150 ml water van 60 graden, die roede we weer. Poedersuiker was binnen 40 sec opgelost. Toen waren we klaar met onze proef zagen we de resultaten. We maakte alles schoon en zetten het weer terug op hun plek.

5) Resultaten van de proef

suiker klontje kandij losse suiker poeder suiker
50 sec 3,37,97 sec 30,78 sec 40,49 sec
4,8 gram 4,8 gram 4,8 gram 4,8 gram
60 graden 60 graden 60 graden 60 graden
150 ml 150 ml 150 ml 150 ml

6) antwoorden
1. welke vorm suiker lost het snelst op??
Antwoord: lossen suiker.
2. wordt die vorm suiker ook in de praktijk het meest gebuikt om in de thee te doen?
Antwoord: dat weten we niet zeker, maar we denken van niet. We denken namelijk dat het suikerklontje het meest word gebruikt.
3. schrijf een ding op dat je zelf goed vond gaan en schrijf een ding op dat je zelf niet goed vond gaan.
Goed: de samenwerking
Minder goed: sommige suikers losten langzaam op en moesten we lang wachten en roeren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.