Massamedia

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 311 woorden
  • 23 september 2003
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
76 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Subhoofdstuk 3 Soorten media 1. Wat is gedrukte media? Gedrukte media zijn de oudste massamedia. De gedrukte massamedia zijn er in vele soorten en maten. Het is een informatie dat in kranten, huis-aan-huisbladen of tijdschriften staat. 2. Wat is 'het internet' en wat kun je er allemaal mee doen? Het internet is een vorm van een nieuwe media. Via computers met een modem kun je met andere computers internetten. Met internet is bijna alles mogelijk. Enkele voorbeelden: - world wide web. Dit deel van het internet bevat niet alleen teksten, maar ook plaatjes, videofragmenten en reclame. - email. Dit is een manier om iemand anders, waar dan ook ter wereld, binnen enkele seconden een bericht te sturen. - nieuwsgroepen. Dit zijn plaatsen op het net waar mensen met elkaar kunnen praten over bepaalde onderwerpen. 3. Wat is het verschil tussen populaire- en kwaliteitskranten? Populaire kranten leggen nadruk op sensationeel nieuws. Misdaden, ongelukken en bekende personen krijgen veel aandacht. Ze hebben een brede doelgroep, dus het taalgebruik is simpel zodat iedereen het kan lezen. De Telegraaf en het AD zijn typische voorbeelden van populaire kranten. Kwaliteitskranten richten zich vooral op politieke ontwikkelingen. Ze richten zich op mensen met een hoger opleidinsniveau. NRC Handelsblad is een voorbeeld van een kwaliteitskrant.
4. Welke omroepen zijn commercieel en welke publiekelijk en wat is het verschil? Op Nederland 1, 2 en 3 worden publieke omroepen uitgezonden: KRO, VARA en NOS. De minister van OCW bepaalt dat zij een deel van hun zendtijd moeten besteden aan culturele of informatieve programma's. Commerciële zenders zijn: RTL 4/5, TMF, SBS6, TV10 enz. De reclame is hun inkomstenbron en ze zijn niet verplicht een deel van hun zendtijd aan culturele en informatieve programma's te besteden. 5. Waarin worden tijdschriften onderscheidt? (Geef voorbeelden) Jongerenbladen: Yes, Hitkrant, Fancy
Vrouwenbladen: Viva, Cosmopolitan, Elle
Roddelbladen: Privé, Story, Weekend
Special-interestbladen: Onze Hond, Pc Koop
Vakbladen: Personeel en Organisatie
Opiniebladen: Elsevier, Vrij Nederland
Omroepsgidsen: Veronica-gids, Vara-gids

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.