Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Presentatie naar aanleiding van bezoek open dagen LOB
School: Ik heb samen met Djaswan Hogeschool Inholland in Delft bezocht op de Kalfjeslaan 2. ik ben gaan wezen kijken de afdeling voedingsmiddelentechnologie. Ik heb gesproken met mevr. Anne Dijkstra (docent) en met Peter (leerling).
Toelatingseisen: Je kunt deelnemen aan de opleiding met een havo- of vwo-diploma in de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. Met een profiel Economie & Maatschappij moet je Scheikunde 1 hebben gevolgd. Met een havo-diploma 'oude stijl' moet je wiskunde B en scheikunde hebben gevolgd. Heb je een vwo-diploma, dan moet je wiskunde A of B en scheikunde in je pakket hebben. Er is geen sprake van loting bij deze opleiding. Er is ook geen sprake van tests of opdrachten. Je kunt je inschrijven via het Internet of via een inschrijvingsformulier, die je daar kan krijgen.
Propedeuse: Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring kunnen voor bepaalde onderdelen in de propedeutische fase vrijstellingen worden verleend. Maar voor deze opleiding is er geen propedeuse, wel zijn er premium HBO opleidingen. De premium opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die werken en studeren willen combineren. We noemen dit duale opleidingen. De opleidingen voldoen aan alle eisen die bedrijven stellen aan medewerkers van nu en in de toekomst. De opleiding Voedingsmiddelentechnologie is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de voedingsmiddelenbranche of aanverwante sectoren.


Inhoud lesprogramma: Het algemene deel (major) Life Science zorgt voor een stevige basis waarop een bachelor-opleiding kan voortbouwen. De zogenaamde brede major legt het fundament voor een groep bachelor-opleidingen.Het gaat dan om een algemeen deel met een gemeenschappelijke programma-inhoud voor de betreffende opleidingen. Dit programma heeft met name betrekking op het verwerven van allerlei gemeenschappelijke competenties, waarbij kennis, inzichten, vaardigheden en houdingen in onderlinge samenhang worden ontwikkeld. De major (algemeen deel) Life Science omvat ongeveer de helft van je studie. De onderdelen die behoren bij de major, zijn verspreid over vier leerjaren. Je krijgt te maken met onderwerpen als biotechnologie, biologie en microbiologie, organisatieleer, managementvaardigheden, onderzoekstechnieken, voedsel & voedselveiligheid, ketenleer. Tijdens je opleiding maak je kennis met studenten van andere opleidingen en natuurlijk ook met het bedrijfsleven. Het eerste studiejaar is een verkenning. Je oriënteert je dan op de inhoud van de sector en je eigen interesses. Je gaat op praktijkstage en krijgt verschillende themamodules. Vanaf de eerste dag maak je kennis met het competentiegericht onderwijs, dat je voorbereidt op de vele rollen die je in een baan in het vakgebied van dier- en veehouderij vervult. Daarnaast volg je gemeenschappelijke colleges met studenten van andere opleidingen. Dat zorgt voor een brede blik en verruimt je horizon. Zo ontdek je direct vanaf het eerste jaar waar jouw interesses liggen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Er is wel sprake van aanwezigheidsplicht. Je loopt al vanaf het eerste jaar stage. Tijdens het derde studiejaar zelfs in twee verschillende bedrijven. Je maakt kennis met de dagelijkse praktijk van het werk. Je voert dan niet alleen een stageopdracht uit, maar bent ook collega en onderdeel van een team.
Ontspanning: Het gebouw heeft ook een ruime, frisse en zeer moderne workout- en fitnessruimte, In -shape. Hier kun je dagelijks terecht voor training en begeleiding tegen studentvriendelijke prijzen. Voor je begint, krijg je een test, zodat je op je eigen niveau aan je persoonlijke gezondheids- en sportdoel kunt werken. Nog even lekker sporten voor of na de les kan bij Inholland dus ook gewoon op school. Ze hebben geen verenigingen waar je lid van kan worden.
Eigen Indruk: Toen ik de school binnenliep dacht ik dat de school niet voor mij geschikt was, want het gebouw lijkt op een kunstwerk. De school bestaat uit 3 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen kleur. De school zag er saai uit en had z’n eigen "kroeg". Ik zou daar niet willen studeren omdat dat te ver van huis is en het leek mij saai.
Dit is mijn verslag.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.