Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Offerfeest

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas vwo | 394 woorden
  • 23 april 2007
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
106 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het Offerfeest Op de tiende dag van de twaalfde maan van het moslimjaar vieren de moslims het offerfeest. Bij dit feest herdenkt men het offer dat Abraham van Allah moest maken, namelijk zijn zoon offeren. Net toen Abraham zijn zoon wilde gaan offer kwam de engel Gabriël en zei dat hij zijn opdracht had voltooid en dat hij zijn zoon niet meer hoefde te offeren. In plaats daarvan kwam er een ram uit de bosjes en Abraham moest de ram doden in plaats van zijn zoon. Nu offert men met het offerfeest een dier. Men geeft de voorkeur dan aan een schaap of een geit. Rituelen: Op de ochtend van de tiende dag van de twaalfde maand zien veel moslims er feestelijk gekleed uit. De kinderen hebben nieuwe kleren aan. De mannen en grote jongens gaan vaak gekleed in lange witte gewaden of in een net pak. Dan gaan ze naar de moskee of naar een aangewezen plek, bijvoorbeeld een park, om daar het gebed te doen. Na het gebed wordt er een dier geofferd. Dit kan door het hoofd van het gezin gebeuren, maar ook door iemand die al meer ervaring heeft met ritueel slachten. In Nederland moet men in een slachthuis en met deskundige begeleiding slachten. Je kunt een dier met je eigen familie offeren, maar het mag ook met andere families. Het dier dat geofferd wordt mag niet ziek zijn of andere mankementen hebben. Ook moet het dier een bepaalde leeftijd hebben voordat het geofferd mag worden: Geiten: minstens 1 jaar oud

Schapen: minstens 6 maanden oud
Runderen: minstens 2 jaar oud
Kamelen: minstens 5 jaar oud
Het dier wordt met de kop naar Mekka gelegd. Dan wordt het dier met een halssnede gedood. Het bloed moet er dan uitlopen, omdat een moslim bloed onrein vind. Symbool: Het symbool van het offerfeest is meestal een lam, maar het kan ook een ander offerdier zijn. Mijn mening: Ik vind het offerfeest niet echt leuk, maar ik begrijp wel waarom de moslims dit doen. Ik vind het raar dat iedere moslim op dezelfde dag een dier offert voor Allah alleen omdat Abraham dit ook heeft gedaan. Ik vind eigenlijk dat je ook gewoon bij elkaar kunt komen en kunt gaan bidden en dan het verhaal van Abraham te gedenken door een nepdier te slachten, zodat niet op die dag in een keer allerlei dieren worden geslacht.

REACTIES

E.

E.

dit vind ikpas een begrijpende tekst

13 jaar geleden

I.

I.

ik vind het goed dat ze dat herdenken.

10 jaar geleden

I.

I.

jouw mening:

Gast ik vind het ook raar dat nederlanders varkens slachten bij feesten, waarom gelijk Moslims

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.