ISDN

I (Integrated) geïntegreerde en gestandaardiseerde toegang
S (Services) gestandaardiseerde diensten
D (Digital) volledig digitale verbindingen
N (Network) netwerk, waarin geschakeld wordt
ISDN is voortgekomen uit de digitalisatie van het telecommunicatienetwerk.
De belangrijkste dienst is nog steeds telefonie, waarbij gebruik gemaakt wordt van een wereldwijd netwerk met ongeveer 1 miljard aansluitingen.

Mogelijkheden van ISDN:

De belangstelling voor ISDN kan vanuit verschillende standpunten bekeken worden. De gebruiker (Bedrijven en particulieren), De systeemleveranciers (fabrikanten), de dienstenleveranciers (De TPG administratie).

Call Forwarding:
Inkomende gesprekken kunnen doorgeschakeld worden naar elk ander nummer. Er zijn drie verschillende methodes om uit te kiezen:

Unconditional: Dit gesprek gaat direct naar het doorgeschakelde nummer, zodat er geen telefoon afgaat op het origineel gedraaide nummer.
If no answer: Het inkomende gesprek wordt pas doorverbonden als het niet beantwoord wordt binnen bepaalde tijd.
If busy: Wordt alleen doorgeschakeld als de lijn in gesprek is.

Call Waiting:
Als er bijvoorbeeld iemand belt terwijl je al met een ander gesprek bezig bent, hoor je door het gesprek heen een akoestisch signaaltje, met een bericht op de display dat er een ander gesprek is (ook mogelijk het nummer te zien).

Three-party call:
Je kunt niet alleen heen en weer schakelen tussen twee verschillende gesprekken, ook is het mogelijk dat je met z’n drieën tegelijk een telefoongesprek voert.

Charge Information:
Om schrikkende gezichten te voorkomen wanneer de telefoonrekening komt, kan ISDN op het display weergeven wat de kosten zijn tijdens en tevens na het gesprek.

Call Holding:
Als je met iemand aan het bellen bent, en je wilt op die tijd ook met iemand anders bellen om wat voor reden dan ook, dan is het mogelijk diegene in de wacht te zetten en een nieuw gesprek op te bouwen. Zodra je de hoorn oplegt kan je weer terugschakelen naar het originele gesprek.

Suspend and Resume:
Komt eigenlijk zeer overheen met wat hierboven staat, het enige verschil is dat je bij deze functie zelfs het stekkertje eruit kan halen en ergens anders er weer in kan pluggen (mits die wel op dezelfde ISDN lijn zit) en met slechts een druk op de knop ben je weer terug bij het originele gesprek.

Alternating Between Calls:
Met deze functie kan je zovaak als je het zelf maar wilt heen en weer schakelen tussen twee gesprekken. Als je met de een aan het praten bent, staat de andere in de wacht.

Call-back on Busy:
Stel je voor je belt iemand, maar diegene is in gesprek, dan druk je ‘Call-Back on Busy’ in en er wordt automatisch terug gebeld als de lijn vrij is. Met ISDN heb je geen secretaresse meer nodig.

Caller ID:
Als je ISDN telefoon overgaat, kan je het telefoonnummer zien voordat je op hoeft te nemen. Dan is het dus geen verrassing meer als je de stem van de bellers hoort. Verder slaat ISDN telefoonnummers op van niet beantwoorde gesprekken, zodat je makkelijk kan terugbellen naar de gemiste gesprekken.

Terminal Portability:
Als je gebeld wordt in een luidruchtige kamer, is het mogelijk deze toets in te drukken, en on-plug je de ISDN telefoon, dan loop naar een rustige plek en steek daar het stekkertje er weer in, en kan je met alle aandacht bellen.

Call Transfer:
Op het moment dat je met twee verschillende lijnen aan het praten bent, is het mogelijk door deze knop, die twee lijnen met elkaar te verbinden en die twee personen met elkaar te laten communiceren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Jooh
jij bent de best kerel!!

15 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast