Tabak

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 534 woorden
  • 22 december 2003
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
115 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Geschiedenis van tabak
Rond 700 voor Christus werd voor het eerst tabak gebruikt, door de indianen voor medicijnen. Toen Columbus in Amerika kwam nam hij een paar tabaksplanten mee. In Spanje dachten ze dat een geneesmiddel was. Daarna nam de Fransman Jean Nicot een paar tabaksplanten mee. Toen kreeg het de naam: nicotina In Frankrijk dachten ze ook dat het een geneesmiddel was. Pas later werd ontdekt dat tabak slecht is.

Waar komt tabak vandaan?
De echte tabak is afkomstig van Virgina. Maar je hebt ook boerentabak. Dei tabak komt uit Zuid en Midden Amerika. Van die boerentabak zijn weinig soorten en die tabak wordt niet goed verkocht. Echte tabak verkoopt veel beter, omdat het meer kwaliteit heeft.

Tabaksbladeren
Tabak bestaat uit gedroogde bladeren van de tabaksplant. Tabak groeit in warme en hete delen van de wereld. Vaak worden ze verbouwd op enorme plantage`s die eigendom zijn van de tabaksindustrie. De tabaksbladeren worden geoogst als ze helemaal rijp zijn. Vervolgens hangen ze de bladeren op om te drogen. Dan word gezorgd dat ze niet kunnen bederven. En dan worden er sigaretten of sigaren van gemaakt.


De tabaksindustrie
China verbouwt de meeste tabaksplanten. Daarna de Verenigde Staten. Maar er wordt ook tabak verbouwd in : India, Brazilië, Turkije, Griekenland, Italië, Indonesië, en Zimbabwe. In de VS is de tabaksindustrie erg belangrijk. Er zijn in de VS ongeveer 130.00 plantages.

Wat voel je als je tabak gebruikt?
Als je lang rookt voel je niet wanneer je rookt. Alleen de eerste paar keer keren als je rookt heb je het gevoel dat je stikt. Je longen zijn die rook dan niet gewend, daar door ga je hoesten en je krijgt het dan erg benauwd. Als je er eenmaal gewend aan bent voelen je longen niets meer.

Welke stoffen zitten er in tabak?
In tabak zitten veel stoffen die slecht voor je zijn. Onder andere nicotine. Nicotine is de stof die je verslaafd maakt.

Teer is een mengsel van vaste stoffen, daarom blijft teer in je longen kleven.

Koolmonoxide maakt de bloedvaten ruw.

De risico`s van tabak gebruiken op korte termijn
Als je al enige tijd rookt, en je krijgt niet op tijd voldoende nicotine binnen, krijg je last van nicotine gebrek. Als je nicotine gebrek hebt, krijg je erge hoofdpijn en word je erg chagrijnig. Maar bij sommige mensen beginnen ook lichaamsdelen te trillen, zoals de benen en de armen.

De risico`s van tabak gebruiken op lange termijn
Het risico op longkanker, ademhalingsproblemen, hartziektes en op bloedsomloop is bij rokers veel groter dan bij die van niet-rokers. In Nederland gaan jaarlijks 29.000 mensen aan dit soort ziektes dood.

Hoe wordt tabak gemaakt?
Tabak kun je niet maken, het groeit aan een tabaksplant. Je veel planten verschillende tabaksplanten. Je hebt planten waar echte tabak aan groeit, je hebt ook planten waar boerentabak aan groeit. Je kunt aan de bladeren zien welke tabak er aan groeit.

Hoe wordt tabak gebruikt?
Vroeger werd tabak door de indianen door een rieten buisje door de neus gerookt. Dat is dan betekenis van tabak. Nu wordt tabak op andere manieren gerookt. De tabak kun je een pijp roken, je kunt er een shag van roken of op de bekendste manier: in een sigaret. In sigaretten zit ook kruidnagel.

REACTIES

L.

L.

hoi ik doe mijn webkwestie (soort spreekbeurt) over roken en ik wou ook nog wat informatie over boeren tabak willen vertellen maar dat kon ik nergens vinden dus meschien kun je dat erin zetten dat hoop ik
gr. linde

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.