Joseph Goebbels

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas vmbo | 215 woorden
  • 30 april 2015
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
1 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Joseph Goebbels was de minister van propaganda in Duitsland. Zijn vader was Duits en zijn moeder Nederlands. Op 1 mei 1945 pleegde Goebbels zelfmoord in Berlijn, zodat hij niet voor de Sovjets hoefde te zorgen. Ook zijn vrouw pleegde zelfmoord Goebbels had 7 kinderen en zijn vrouw en hij hebben de kinderen ook vermoord voordat ze het zelf deden. Goebbels werd afgekeurd bij de militaire dienst omdat hij een misvormde voet had. Hij wou graag journalist worden. In Berlijn ontmoete Goebbels Hitler. Goebbels was erg onder de indruk van Hitler. 
Hij werd lid van de NSDAP en probeerde te overtuigen tegen de mensen dat ze achter Hitler moeten staan en geen andere partij. Redevoering van Goebbels over de oorlog in het Berlijnse Stortplaats. Vanaf 1942, toen het duidelijk was dat een snelle overwinning aan het oostfront er niet meer inzat en ook niet tegen de westelijke geallieerden, doordat Hitler zelfs Amerika de oorlog had verklaard, verklaarde Goebbels van Hitler. Als minister van volksvoorlichting waren zijn kwaliteiten evenwel onherkenbaar. Op 18 februari 1943, net na de nederlaag van Stalingrad. Tegen het einde van de oorlog overtuigde Goebbels Hitler ervan in Berlijn te blijven, om zo aan dienst te blijven werken. Na Hitlers zelfmoord zag hij er om de volgende redenen van af de leiding van het ineengestorte nazi-rijk over te nemen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.