Islam

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 185 woorden
  • 2 juni 2001
  • 155 keer beoordeeld
Cijfer 4
155 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

DE ISLAM
ZIJN LEER EN VERHOUDING TOT ANDERE RELIGIES
Het woord Islam betekent: 1. Zich geheel en al onderwerpen aan de wil van God; 2. Vrede betrachten.

Vrede heeft drie aspecten, t.w. vrede met de medemens, vrede met God en vrede in het hart.

Het doel van de leer van de Islam is om de mens dusdanig op te voeden, dat zijn doen en laten alleen voor Allah, de Schepper en Onderhouder der werelden wordt; dat de mens in vrede leeft met zijn medeschepselen, en met God en zodoende een volkomen vrede heeft in zijn binnenste. Dit bereikt de Islam door de mens het juiste inzicht te schenken omtrent zijn bestaan, zijn Schepper en zijn medeschepselen. Hiervoor geeft de Islam twee soorten voorschriften: 1. Praktische (die men in praktijk moet brengen). 2. Geloofswaarheden (dat zijn de richtlijnen, die de verhouding van de mens bepalen ten opzichte van de wereld om hem heen.

Voorschriften van de Islam zijn niet anders dan richtingaanwijzers en lichtbakens, die het schip de richting aangeven om veilig in de haven te landen. De bronnen van de leer van de Islam zijn: Koran en Hadies.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.