Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het dekolonisatieproces Palestina 1948

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 405 woorden
  • 30 augustus 2006
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
72 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Het dekolonisatieproces Palestina 1948 Inleiding: Weinig mensen weten dat de ellende die zich nu in Israël afspeelt begonnen is in het jaar 1948 op 14 mei toen de staat Israël werd uitgeroepen in het land Palestina. Wat ook vrij onbekend is, is hoe het dekolonisatieproces verliep in Palestina tot 1948. Inleiding: In oktober stortten de beurskoersen op Wallstreet New York in de Verenigde Staten volledig in. Dat was het begin van een wereldwijde economische crisis. Omdat het toen zo slecht ging met de economie werden de joden onderdrukt en groeide het Zionisme onder de joodse bevolking. Zionisme is afgeleid van de berg Zion en het is het streven naar een eigen staat. De berg Zion was erg belangrijk voor de joden omdat daar voor het eerst de godsdienstige leefregels op papier werden gezet. Na de 2e wereldoorlog waarin 1/3 van de joodse wereldbevolking was omgebracht gaven de Verenigde Staten en Groot-Brittannië toe dat ze té weinig hadden gedaan voor de joden die voor die tijd werden vervolgd. Theodor Herzl die in 1860 geboren is, had al bedacht dat de joden ongestoord konden leven als de joodse bevolking een eigen staat zouden hebben,. Via de media en propaganda werd het zionisme verspreid onder de bevolking. Al snel had het zionisme véle aanhangers en was het zionisme vrij populair. Daarom beloofden de VS en Groot-Brittannië om de joden een eigen staat te geven. De joden wilden in het voormalige Judea wonen dat toen door de Palestijnen bewoond werd. Palestina was toen een kolonie van Groot-Brittannië. Omdat Groot-Brittannië een belofte had gemaakt met de joden verliep de dekolonisatie van Palestina vrij snel. In het jaar 1948 werd Israël uitgeroepen tot staat van de joden. Maar in plaats van een ongetsoord leven leidde dit tot vele protesten onder de bevolking van Palestina wat weer aanleiding was tot vele geweldplegingen. Nu is Palestina verdeeld in de Gazastrook, West Bank en Israël: -De Gazastrook en West Bank is van de Palesteinen -Israël is van de joden die nu Israëliërs heten. Conclusie: De dekolonisatie van Palestina verliep vrij snel omdat Groot-Brittannië en de VS iets voor de joden wilden doen. De joden wilden een eigen staat. De gewenste staat die in die tijd door de Palestijnen werd bewoond, was toen een kolonie van Groot Brittannië. Daarom kon Groot-Brittannië de belofte aan de joden snel waarmaken en werd Palestina gedekoloniseerd. De joden konden hier hun eigen staat en een bestaan opbouwen.

REACTIES

C.

C.

Je artikel is niet correct.
Vanaf het moment dat het Ottomaanse rijk is opgehouden te bestaan was van te voren bepaald wie wat zou krijgen. Het huidige Jordanië en huidige Israel, Gazestrook en Westbank heetten toen, Transjordanië. Het huidige Jordanië zou voor de Palestijnen zijn, het huidige Israël, Gazastrook en Westbank voor de Joodse bevolking. De Arabische wereld heeft nooit een Joodse staat gewild. Dit is sinds 1922 zo. Daarna hebben de Arabische staten alles geprobeerd om deze staat proberen te voorkomen te laten ontstaan en later gepoogd te vernietigen. Men heeft de Palestijnen in 1948 opgedragen Palestina te verlaten, zodat ze de vrije hand zouden hebben om alle Joden in zee te drijven. Daarna zouden alle Palestijnen ongehinderd terug kunnen. Helaas voor de Palestijnen toen, verliep dat anders.

15 jaar geleden

M.

M.

dit is grootste onzin ooit, hoe kom je aan deze kwats, van wilders zeker

12 jaar geleden

M.

M.

daarmee bedoel ik dus de reactie van cosmo

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.