Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Economische crisis in Duitsland net voor de Tweede Wereldoorlog

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 348 woorden
  • 10 maart 2002
  • 317 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
317 keer beoordeeld

Wat voor invloed had Hitler op de economische crisis in Duitsland? Inleiding: Na de tweede wereldoorlog moet Duitsland een enorme oorlogsschuld afbetalen aan Engeland, Frankrijk en Amerika. Ondanks de schuld gaat het toch goed met Duitsland. Dat komt mede doordat de Amerikaan Dawes een plan opsteld waarin Amerika geld aan Duitsland leent voor de weder opbouw, maar in 1929 ontstaat er een economische crisis in Amerika en krijgt Duitsland geen geld. De economische crisis heeft invloed op alle industriële landen en dus ook Duistland. Er ontstaat veel werkloosheid en de Duitsers hebben het moeilijk. Hitler maakt daar gebruik van en grijpt de macht, maar wat vindt hij belangrijker? Het welzijn van het Duitse volk, of het wreken van de verloren oorlog? Hoe was de economische toestand van Duitsland voor en na de crisis? Voor de economische crisis ging het aardig goed met Duitsland. Het land begon veel te produceren en de mensen waren wel tevreden. Veel werkloosheid was er niet, maar toen de crisis ontstand verloren vele mensen hun baan en stijgte de werkloosheid enorm. Veel mensen hadden maar net genoeg te eten en moesten leven van een kleine uitkering en ze hadden overdag niet veel te doen.
Wat deed Hitler aan de economische crisis? Toen Hitler aan de macht kwam ging het ontzettend slecht met Duitsland. Al gauw bleek dat Hitler veel meer interesse had in het wreken van de eerste wereldoorlog. Hij bouwde wegen, zodat het Duitse leger zich snel kon verplaatsen. Daarvoor had hij mensen nodig. De werkloosheid nam dus wel af, maar ze konden niet kiezen wat voor werk en mochten geen eisen stellen. De mensen werden er dus niet veel beter op. In de grafieken is ook te zien dat na 1933 veel meer wapens werden geproduceerd dan andere goederen. Onder andere goederen valt dus ook bijvoorbeeld consumptie. De bevolking van Duitsland ging dus flink achteruit. De economische crisis was dus nog lang niet op gelost, maar Hitler was wel oorlog aan het voeren. Onder het bewind van Hitler werd de economische crisis dus alleen maar erger en was Duitsland nog verder van huis.

REACTIES

I.

I.

ik had er niks aan!!! grapje het was erg nuttig!!

19 jaar geleden

T.

T.

ik heb een 7.5 mee gehaald dus is wel goed

12 jaar geleden

N.

N.

Voor brugklas leuk, maar voor 3e klassers denk ik niet dat je hier hoog mee zult scoren.

9 jaar geleden

S.

S.

volgens mij klopt het niet
er staat na de 2e wereldoorlog en dan dat hitler de macht grijpt hitler zat toch na de 2e wo in de gevangenis?

8 jaar geleden

E.

E.

dat denk ik ook Sandy. IK WEET HET NIET ZEKER!

8 jaar geleden

S.

S.inderdaad

8 jaar geleden

P.

P.

are you facking gay?

6 jaar geleden

H.

H.

@Sandy: wat ben jij dom hitler heeft zelfmoord gepleegd in 1945 vlak voordat de oorlog was afgelopen

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.