Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

China

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • groep 7 | 311 woorden
  • 16 maart 2005
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
70 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
CHINA China heet eigenlijk: De Volksrepubliek China. China is ongeveer even groot als Europa en 255 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad van China heet: Peking. Op de hele wereld wonen 5 miljard mensen en meer dan 1 miljard ervan zijn Chinezen, dus 1 op de 5 mensen is Chinees. Er zijn zoveel chinezen, dat als ouders een tweede kind willen, de regering om toestemming moeten vragen. China is ongeveer 400 jaar oud. DE CHINESE MUUR Heel bekend in China is: De Chinese muur. Hij wordt één van de

zeven wereldwonderen genoemd. Dit is het enige gebouw dat je vanaf de maan kunt zien. 7 jaar lang is er dag en nacht door wel een miljoen Chinezen aan gewerkt. De eerste keizer van China liet de muur bouwen om het rijk te verdedigen. DE CHINESE JAARTELLING De Chinese jaartelling loopt anders als bij ons. Elke kalender heeft te maken met standen van de zon, maan en de aarde. Maar de Chinese kalender gaat uit van stand van de maan. CHINESE TEKENS Mijn naam (Rowan) in het Chinese schrift KUNG-FU Er was vroeger een Chinese man die boda heette. Hij heeft Kung-fu ontdekt. Met behulp van dieren heeft hij allerlei slagen ontdekt, en wel met dieren zoals de: kraanvogel, tijgerklauw, draak enz. Eigenlijk heet Kung-fu: Wushu en is een Chinese krijgskunst. Men kan zelfs tijdens de Olympische Spelen kung-fu doen. DIERENRIEM Wij hebben als horoscoop ander tekens als in China. In China hebben ze de rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, aap, haan, hond en varken. In NL kijken we naar de maand waarin je geboren bent en in China kijkt men naar het jaar waar in je geboren bent. Ik ben een varken en kan goed opschieten met de hond, de geit en de draak. Niet met de tijger en de slang. UITVINDINGEN Chinezen hebben veel uitgevonden. Zoals: vuurwerk, de kruiwagen, de klok en het papier.

REACTIES

G.

G.

goed werkstuk

18 jaar geleden

Nina

Nina

Je kan de Chineze muur niet vanaf de maan zien..

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.