Belangrijke personen in de 80-jarige oorlog

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 191 woorden
  • 12 augustus 2010
  • 112 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
112 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Belangrijke personen in de 80-jarige oorlog.

Willem van Oranje
Willem van Oranje is de leider van de opstandige Nederlanden tijdens de 80 jarige oorlog. Eigenlijk was hij stadhouder in dienst van Spanje maar hij keerde zich tegen zijn Spaanse bazen. Ongeveer tegen het einde van de oorlog werd hij neergeschoten door Balthasar Gerards. Dit komt dan als een grote schok aan in de Nederlanden maar uiteindelijk was het toch voorbij.

Philips II
Philips II was koning van Spanje in de tijd van de 80-jarige oorlog. En had veel bezwaar tegen de opstanden in Nederland waaronder de Beeldenstorm. Om hier iets tegen te doen stuurde hij de hertog van Alva met een leger van 10.000 troepen naar Nederland om de orde te handhaven helaas was dit niet gelukt.

Hertog van Alva
De Hertog van Alva die eigenlijk Fernando Álvarez de Toledo heet werd door Philips II naar de Nederlanden gestuurd om te voorkomen dat de aanhangers van de Beeldenstorm nog meer kerken zou verwoesten. Hij heeft vele vestigingen proberen te veroveren en dit is grotendeels ook gelukt maar bij Alkmaar ging het mis en werd hij naar Vlissingen gebracht om te worden opgehangen en te worden begraven.

REACTIES

A.

A.

er waren ook andere belangrijke personen in de oorlog zoals prins Maurits van Oranje, die volgde zijn vader Willem van Oranje op nadat hij werd vermoord.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.