Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Fiche de lecture

Beoordeling 2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 563 woorden
  • 2 maart 2002
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 2
1 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Tekstsoort: sportverslag 2 Hoeveel tijd heb ik aan het lezen van de tekst besteed? Vijfendertig minuten 3 Heb ik een woordenboek gebruikt? Ja, 6-10 woorden opgezocht Wat is het onderwerp van de tekst? Lleyton Hewitt 5 Waarom heb ik juist deze tekst gekozen? De foto’s en koppen trokken mijn aandacht, vooral omdat ik direct zag dat het over sport ging. Ook de kop, ‘Hewitt est bien le meilleur’ trok mijn aandacht. 6 Voor welke doelgroep (lezers) is deze tekst geschreven? Lezers van Le Soir en mensen die geïnteresseerd zijn in tennis.
7 Hoe vond je de tekst? Saai(1), inhoud: moeilijk(2), opbouw: ingewikkeld(3), te lang(4). 8 Op welke vraag wil de schrijver in het verslag een antwoord krijgen? Op welke wijze heeft Hewitt het Masters-toernooi gewonnen? 9 Waar en bij wie zoekt de schrijver naar een antwoord? Bij de wedstrijd. 10 Welke conclusie(s) trekt de schrijver uit zijn bevindingen? Hewitt speelde sterk en was gewoon de beste. Grosjean maakte geen kans en dat is te zien aan de uitslag: 6-3, 6-3, 6-4. 11 Twee dingen die mij over het onderwerp het meest opvielen: 1 Ze geven een uitgebreid verslag van het verloop van de wedstrijd. 2 Ze geven veel informatie die niks met deze wedstrijd te maken heeft én veel dingen worden extra mooi verteld(met moeilijke woorden e.d.). 12 De schrijver legt in zijn artikel vooral de nadruk op: Op zijn eigen waarnemingen(subjectief). De schrijver geeft een verslag van de wedstrijd, wat hij heeft gezien én wat diegene daarvan heeft gevonden.
13 Kan ik of wil ik nog meer vertellen over het artikel? Nee, het overige is te lezen in de samenvatting. 14 Samenvatting Hewitt est bien le meilleur
In drie sets werd Grosjean verslagen. De jonge Australiër is de officiële nummer een. Hij keert met een volmaakt gevoel terug naar zijn verloofde Kim Clijsters, twee jaar na het begin van zijn tenniscarrière. Zonder twijfel: een nieuwe generatie, neem het kunnen in zijn sport. De Australische Lleyton Hewitt, nummer 1 wereldwijd. Won zonder problemen het Masters-toernooi van de Franse Sébastien Grosjean. Hij won met 6-3, 6-3 en 6-4 in de finale, die zondag gespeeld is in Sydney. Het waren drie kleine sets, het duurde bij elkaar 1 uur en 55 minuten tot de jonge Australiër van 20 jaar de man uit Marseille van 23 verslagen had. Hewitt wint voor het eerst een Masters-toernooi van de fransman met 3-6, 6-2, 6-3 van de groep John Newcombe. 48 uur na het worden van wereldkampioen voor de eerste keer in zijn carrière en een paar weken na de US open, wint hij een Grand Slam titel. De Australiër Hewitt zal de nummer een van Frankrijk, Grosjean, terugzien over een maand in Melbourne voor de finale van de Davis Cup. Een naar mening, unieke wedstrijd. Onherkenbaar en zichtbaar op de proef gesteld, Grosjean maakt met name veel directe fouten. De eerste set onthulde de nachtmerrie voor de fransman. Het was een bulderend begin van de wedstrijd. Hij overtroefde zijn tegenstander, heel scherp imponeerde de Australiër de wedstrijd. Grosjean beproefde een keer de servicevoordeel bij de 6e opslag, maar zonder succes. Na 33 minuten gaf Grosjean de eerste set aan Hewitt, met 6-3. De tweede set is praktisch hetzelfde. De nummer een van de wereld wint deze set weer met 6-3 in 38 minuten. Voor Grosjean was het een echte lijdensweg. Hij verloor ook kansloos de derde set met 6-4 en hiermee ook de wedstrijd van Hewitt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.