Extensief luisteren: Das Boot

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 397 woorden
  • 7 oktober 2001
  • 91 keer beoordeeld
Cijfer 5
91 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

WAT HEB JE BELUISTERD? Titel: Das Boot Naam regisseur: Wolfgang Petersen Duur: 209 min (3 uur en 29 min) Wanneer gehoord: wo 13-12-2000 Welke ict-toepassing: televisie, videorecorder, computer WAAR GING HET OVER? Beschrijving van het onderwerp: De Britse en Duitse schepen bombarderen elkaar. Wat wist je al van het onderwerp: Ik wist dat als een schip gebombardeerd wordt, er veel kapot gaat en kan zinken, maar verder weet ik er niet zo veel van. Noem andere bronnen: televisie Samenvatting: De Duitse U-96 vaart uit en ze komen in een storm terecht. In de verte zien ze een torpedoschip van de Britten. Ze duiken onder water met hun onderzeeër en naderen het schip van de Britten. Bij de Britten is dit niet onopgemerkt gebeurd, want ze bombarderen de U-96 tot 2 maal over. Bij de tweede keer dringt er allemaal water het schip binnen maar dat kan gestopt worden. Nu is het de beurt van de Duitse U-96 om de anderen te bombarderen en dat is ze ook twee keer gelukt. Maar de Britten lieten het niet op zich zitten en raakten ze nog een keer. Er ontstond brand, maar die hebben ze ook weer geblust. Maar bij de laatste klap van dit onderlinge gevecht bezag de U-96 het en zonk. De bemanningsleden hebben de boot weer gerepareerd en ze varen verder in richting van de haven. Eenmaal bij de haven aangekomen komen er vliegtuigen aan en wordt de boot en de hele haven weer gebombardeerd. De onderzeeër zinkt nu voorgoed. Enkele mensen zijn nog op tijd aan land gekomen, maar het overgrote deel van de mensen is allemaal overleden. WAT VOND JE ERVAN? - Waarom gekozen: ik heb deze film gekozen omdat deze 3,5 uur duurde. Een andere reden heb ik er niet voor. - Wat verwachtte ik ervan: ik verwachtte in het begin toen ik de titel hoorde aan de titanic, maar later toen ik de omslag van de band zag, wist ik dat het een soort oorlogsfilm moest zijn. - Mijn mening is niet veranderd, het was een film met allemaal bombardementen dus een soort oorlogsfilm. - Ik zou deze film niet aan anderen aanraden, tenzij je heel erg van oorlogsfilm houdt. Ik vond de film ook niet echt leuk om te zien, ik had wel iets meer spanning verwacht, en dat met name omdat de film voor 16 jaar en ouder was. Maar dat viel dus tegen.

REACTIES

R.

R.

Laat maar. Maar das boot is een oorlogsfilm voor 16 en ouder met veel spanning

20 jaar geleden

M.

M.

Hai
ik heb op scholieren jou stukje gevonden en dat kan ik heel goed gebruiken,maar ik heb een probleempje. Ik heb ook de tekst nodig. Weet je misschien waar ik die tekst kan vinden?
Al vast bedankt.

Bye Murat

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.