Thema studie 1

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 312 woorden
  • 26 mei 2004
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Thema Studie:

Bongo’s en verschillende soorten trommels zijn buitenlandse instrumenten. Mijn muzikale voorkeur gaat uit naar popmuziek, R&B, hiphop en soms trance. Een buitenlandse groep uit Zuid-Amerika is Outlandish. Hier gaat ook mijn voorkeur naar uit. Pizza, Loempia, Spaghetti, bamibal is eten dat afkomstig uit het buitenland is. Wat ik hiervan lust is alleen spaghetti. Ieder land heeft zijn eigen cultuur, gebruiken en eetgewoontes. Flamingoshows is ene voorbeeld van cultuur. De gebruiken zijn bijv Spanje dat ze later middageten, ivb met de Siësto die ze daar houden. Ieder land heeft dus ook eigen gerechten. De Nederlanders hebben over het algemeen dezelfde cultuur. De mensen zijn meestal Katholiek of Protestants. Mijn cultuur is hetzelfde, omdat me ouders ook Nederlands zijn. De foto gaat over een blanke of een zwarte man die in het veld zit om de krant te lezen. Hij kan zich daar goed ontspannen, want daar heerst pas echt rust. Het leuke aan persfoto’s is dat ze de werkelijkheid goed weergeven, ze zijn heel spontaan. Zoals het op dat moment gebeurd. Voor deze soort foto’s wordt niet geposeerd. Ik vind het schilderij met een man erop erg lelijk, omdat ik er niet veel inzie. Ik denk dat ze er mee bedoelen dat mensen een masker voor het gezicht hebben. Ze proberen niet zichzelf te zijn.

Opdracht 3

De twee delen van het museum heeft dezelfde stijl als het van Gogh-museum en is van hetzelfde materiaal gebouwd. Maar alles kunstenaars hebben verschillende werkwijzen. Het gemeenschappelijke in deze werken is dat ze allebei de emoties proberen uit te drukken in het schilderij. Van de twee museums die op het plaatje staan afgebeeld vind ik het van Gogh-museum het mooist, omdat mij de architectuur van het gebou het meest aanspreekt. De tekst van vraag 8 gaat over een meisje wat geaopteerd is. Zij wil graag weten bij welke cultuur ze thuishoort.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.