Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Muziek en poëzie

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 1046 woorden
  • 30 mei 2010
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
3 keer beoordeeld

Discipline 1: Film/ Theater
Bij dit onderwerp hebben we een aantal opdrachten gemaakt. Dat zijn deze.

Romeo en Jullia

Opdracht 1
1e scène Overdreven dat ze iets willen met elkaar Geen muziek
2 Willen gewoon iets met elkaar ‘’
3 Zijn bang voor elkaar maar willen wel wat met elkaar Wel muziek

Ze willen goed duidelijk maken dat ze elkaar willen kussen Rare kleren rare omgeving
Ze willen zo romantisch mogelijk overkomen Weinig kleren, willen graag vrijen, op slaapkamer

We willen elkaar wel versieren maar daar doen ze moeilijk over Stijve kleren, hippe disco

Opdracht 2

1.
Er zijn 2 families die elkaar niet mogen, de montaques en de capulets. Ze hebben altijd ruzie. Maar op een dag werd een zoon van de baas van de montaques verliefd een meisje van de capulets( Julia ). Maar dit mocht natuurlijk niet van de 2 families. Dan gaat de jongen stiekem naar het meisje. Hij probeert via het raam naar binnen te klimmen. En dit lukt hem. Het meisje vindt de jongen ook heel leuk. Maar het probleem is dat het meisje al is uitgehuwelijkt. Maar dat wilt ze helemaal niet ze wil juist met romeo trouwen. Dan komt een neef van jullia naar romeo om eens een hartig woordje met hem te praten. Tybalt vindt het niet zo leuk als romeo en jullia wat hebben in het geheim dus tybalt wordt boos op romeo. Dit loopt uit de hand en romeo doodt tybalt. Dit is ook doordat tybalt mercutio heeft vermoord omdat hij romeo wilde beschermen. Daardoor was romeo heel boos geworden. Jullia vindt dit niet leuk en wordt verdrietig, maar vergeeft romeo al snel. Ze gaat naar de priester om een plannetje te verzinnen om niet met die prins te trouwen. Hij raadt haar aan om gif in te slikken en voor 24 uur dood te zijn dan wakker te worden en met romeo weg te gaan en nooit meer terug te komen. Romeo zal dit te horen krijgen. Maar die heeft de mededeling niet ontvangen dus komt voor het graf van jullia en word heel verdrietig. Hij vermoordt zichzelf. Dan word jullia wakker en ziet een dode romeo zij word ook verdrietig en vermoord zichzelf ook.

2.
Ik vond het soms toch wel heel zielig wat er gebeurde. Dat er iets zo triest kan zijn is toch wel heel speciaal. Maar soms vond ik het toch wel heel mooi omdat romeo alles over heeft voor jullia en andersom. Dat gebeurt in het dagelijks leven ook niet altijd.

3.

Dat komt denk ik doordat er zoveel mooie en trieste momenten inzitten. Er is ook al lang niet zo’n indrukwekkend verhaal gemaakt dat zo goed verhaal heeft. Het is tevens ook heel bijzonder omdat het stuk al zo oud is, heeft iedereen er heel veel bewondering voor.

4.
Ik vind dat heel jammer omdat je precies de teksten van sheakspeare en die van de regisseur kunt scheiden. Daarom is de film ook niet echt een geheel. Het is meer een knipselkrant. Maar aan de andere kant is het ook wel mooi omdat je zo wel de originele teksten hoort die zo beroemt zijn.

5.
- Ik vind het heel mooi als romeo door het aquarium kijkt en jullia ook. Ze zien elkaar en zijn dolgelukkig. De camera liet ook mooi zien dat ze daar echt naar elkaar keken en niet in het aquarium. De muziek weet ik niet meer maar die was de hele film wel toepasselijk.
- Ik vind het stukje dat ze in het zwembad sprongen ook heel mooi. Ze keken elkaar echt heel lief aan. Toch kwam er een bewaker, maar die mocht hun niet zien dus romeo verstopte zich snel en toen de bewaker weer weg was waren ze weel lekker samen en keer de camera heel mooi van boven op hen neer.

6.

Nee, romantische liefde is gewoon een begrip dat je in je hebt zitten en niet zo snel verandert. Anders zou je bij elke film er aan ander idee over krijgen.

Discipline 2: Beeldende kunst
donderdag 18 januari 2007
De kus

Opdracht 1

Niet mooi: Branci
Wel mooi: Barlach

Ik vind het kunstwerk van Barlach heel mooi, omdat het veel emoties weergeeft. Het is tevens ook heel abstract, omdat mensen er niet zo uitzien als daar. Het is denk ik van hout gemaakt. Het is ook heel moeilijk om zoiets te maken. De Groteis niet echt gelukkig en dan komt er nog een kleine aan die dan bij hem gaat uithuilen. Dit in z’n geheel geeft een heel zielige bedoeling. Dit wekt bij mij wel gevoelens op. De mannen zien er ook niet echt menselijk uit dat maakt het nog onwerkelijker.

Ik vind Brancusi niet zo mooi, omdat het een beetje saai is. Het is een beetje een blok beton met wat streepjes en bobbeltjes erin. Ik weet ook niet wat het precies voorstelt. Daarom kan ik me er ook niet zo goed in inbeelden. Verder lijkt het erop dat er niet al teveel zorg aan is besteed. Het lijkt op een soort mannetje met dikke benen en wat haar, een oog en nog een hele grote mond. Ik weet niet waar dit naartoe gaat maar het doet mij niet zoveel


Opdracht 2

Dit kunstwerk spreekt me zeer aan. Het zien er heel lief uit. De groene kleur van het geheel en dan een mooier knal rode aardbei boven hen. Ze zoenen ook niet zo uitbundig. Het is gewoon en klein schattig kusje op de neus en kin. Dit ziet er ook veel schattige uit dan zo’n vieze kus op de mond. Dit is lekker subtiel en straalt veel vrolijkheid uit. Waar die aardbei precies voor staat weet ik niet maar zo is er wel een mooi contrast. Het groen is een beetje raar want mensen zijn niet groen. Dit is denk ik op de aardbei er extra uit te laten springen. Al met al vind ik het een mooie en schattige foto.

Deze foto vind ik niet zo mooi. Dit straalt alleen maar seks uit. Je kunt het gehijg er zo bij denken. Ook die zwarte tinten vind ik maar niks. Het is op een of andere manier niet leuk om naar te kijken. Er straalt ook niet veel van af. Het ene gezicht wil niks en staat daar alleen maar. Het andere wil juist wat. Wat weet ik niet. Maar ik zie geen verband tussen de twee. Kortom het straalt geen emoties uit alleen maar lippen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.