La tour Eiffel

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 405 woorden
  • 12 januari 2002
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
30 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

La Tour Eiffel

Ik heb dit gebouw gekozen omdat het natuurlijk heel erg bekend is. We zijn er daarom ook naar toe gegaan toen we in Parijs waren met school. De Eiffeltoren zag er ’s avonds heel mooi uit toen we over de Seine vaarden.

De Eiffeltoren is 312 meter hoog en heeft een gewicht van zo’n 8.757 ton. De toren heeft 200 000 m2 aan oppervlakte. De eiffeltoren is helemaal van staal gemaakt. De toren is geschilderd om er voor te zorgen dat het niet gaat roesten.

Parijs is een enorm grote stad, dus kan daar gemakkelijk zo’n groot gebouw staan. Je kunt zelfs niet altijd de toren zien als je in Parijs bent, het is niet zo opvallend. Er is een plein achter de toren aangelegd en dat lijkt heel veel op de andere pleinen die er in Parijs zijn. De infrastructuur was er al voordat de toren werd gebouwd.

Het gebouw was bedoeld voor een wereldtentoonstelling en nu is het voor het toerisme.

Gestelde eisen Voldoet eraan Voldoet er niet aan
Het gebouw moet veilig zijn. Er zijn al veel mensen die zelfmoord gepleegd hebben, door eraf te springen. Het moet functioneel zijn. Het is voor toeristen Het moet in de omgeving passen. Het past in Parijs, het is een enorm gebouw, maar je kunt hem niet overal zien als je in Parijs bent
Het moet origineel zijn. Het is origineel, ik kan geen ander gebouw bedenken die er ongeveer zo uitziet.

De Eiffeltoren ziet er ‘s avonds heel mooi uit, want dan is de toren verlicht. Dat past heel goed bij de verlichte stad. Je voelt je er niet thuis in, maar je kijkt er tegen op. De vorm, hoogte en het materiaal zijn uniek. Het gebouw is helemaal van staal (het is niet massief er is gebruik gemaakt van vele stalen balken) , en is geverfd om roesten tegen te gaan. De vorm lijkt onderaan op het geraamte van een piramide met een lange toren erop.

Sterke punten: de vorm en het materiaal
Zwakke punten: de functie, ze verdienen met toerisme veel geld, maar misschien kunnen het nog ergens anders voor gebruiken. En de veiligheid, veel zelfmoord gepleegd. Ik zou de toren veel veiliger maken, de liften gaan heen en weer als het waait. Helemaal boven in de toren nog meer hekken zodat mensen daar zeker niet vanaf kunnen springen.

Het is een indrukwekkend gebouw, vanaf boven kun je Parijs heel mooi bekijken.

REACTIES

J.

J.

bedankt voor je verslag over la tour eifel. ik heb er een 8½ voor gekregen op vmbo-3 niveau.

xxx
jay

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.