Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Golden Retrievers

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas havo | 1018 woorden
  • 24 februari 2002
  • 144 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
144 keer beoordeeld

Inhoud: Titelblad
Inhoud
Inleiding
Hoofdstuk 1: Golden Retrievers als huisdier
Hoofdstuk 2: Het karakter van de Golden Retriever
Hoofdstuk 3: Uiterlijk
Hoofdstuk 4: Familie van de hond
Bronnenvermelding Inleiding: Dit werkstuk gaat over Golden Retrievers. Ik heb dit dier gekozen omdat ik zelf een Golden Retriever heb genaamd Doesjka. Ik ga vertellen hoe je Golden Retrievers als huisdier moet houden. Hoe je ze moet verzorgen en wat hun familie is. Ik ga het ook nog hebben over het fokken van Golden Retrievers. Hoofdstuk 1: Golden Retrievers als huisdier Het is leuk als je een huis dier hebt de meeste hebben dan ook een hond of een kat als huisdier. Wij hebben zelf een Golden Retriever zij is blond en het is een teef (vrouwtje) soms worden teven loops en laten ze bloedsporen achter. Alle honden zijn wel eens in de rui als je dan zo’n hond aait ga je zelf ook helemaal onder de haren zitten daar heb je verschillende dingen voor om die haren weer van je kleren af te krijgen. Honden hebben ook etenstijd maar dat is voor iedere hond verschillend. Onze hond eet altijd ’s avonds zijn eten als hij het niet op heeft mag hij er ’s ochtends aan verder gaan zij eet altijd in de bijkeuken dan hoor je haar in de keuken nog smakken maar daar storen we ons niet meer aan want daar kan ze ook niks aan doen. Een hond heeft ook beweging nodig daarom moet je altijd regelmatig met je hond gaan wandelen in het bos of in de buurt. Bij ons hoeft dat niet zo regelmatig omdat we een grote tuin hebben met een klein bos waar Doesjka (onze hond) ook haar eigen wc heeft. Ze kan in de tuin op en neer rennen zonder dat ze de bloemen plattrapt dat is haar geleerd. Ze mag dat zondertoezicht want ze moet eerst een deur openmaken om naar de straat te kunnen en dat kan ze niet. Je moet je hond ook regelmatig laten inenten bij de dierenarts en hem regelmatig wormpillen geven die je daar kunt halen anders kan je hond wormen krijgen en wormpillen zorgen er alleen maar voor om niet meer wormen te krijgen.
Hoofdstuk 2: Het karakter van de Golden Retriever Het algemene beeld van een Golden Retriever moet zijn een evenredig gebouwde, levendige en krachtige hond met vaste gangen die praktisch en goed verzorgt in elkaar zit, met een vriendelijke uitdrukking op z’n snoet. Het karakter van een Golden Retriever is gehoorzaam, intelligent. Golden Retrievers hebben van nature een aanleg voor de jacht. Dit komt omdat ze van oorsprong van de wolven afstammen. Zijn aard is gemoedelijk vriendelijk en vol zelfvertrouwen. Hoofstuk 3: Het uiterlijk De kop moet recht op de hals staan en de schedel is breed maar niet te grof. De Golden Retriever heeft een krachtige, brede en diepe snuit. Zijn snuit dient bij voorkeur zwart te zijn. De ogen van een Golden Retriever zijn bijna altijd donker bruin en goed uit elkaar geplaatst met donkere oogranden. De oren zijn van gematigde grootte en zitten altijd op dezelfde hoogte als de ogen die zitten ongeveer midden op de kop. Golden Retrievers hebben sterke kaken met een perfect, regelmatig en volledig schaargebit; d.w.z de tanden van de bovenkaak net voor de onderkaak met passen toch in elkaar. De hals dient van een goede lengte te zijn. En is droog en gespierd. Voorpoten zijn recht en de schouders goed naar achteren liggend het schouderblad is lang met een even lange opperarm, waardoor de poten goed onder het lichaam geplaatst zijn. Van achteren gezien moeten de poten recht zijn en niet naar binnen of buiten knikken. Hoofdstuk 4: Jacht De familie waar de hond toe behoort is de wolfachtigen. De wolven hebben een jachtinstinct. Ze moesten jagen om in leven te blijven. De honden hebben hun jachtinstinct overgenomen van hun voorouders, de wolven. De honden van nu hoeven niet meer te jagen om in leven te blijven. Ze krijgen eten van hun baasjes. Toch jagen sommige honden nog, omdat ze een jachtinstinct hebben. Ze jagen bijvoorbeeld op konijnen of andere dieren maar vaak krijgen ze van hun baasje wel iets lekkers en een speeltje om mee te spelen. Als er kinderen in het gezin zijn die van honden houden kunnen ze ook daarmee spelen. Ze kunnen bijvoorbeeld jacht maken op hun speeltje wat hun baasje ergens neergooit. Voor de jagers is het handig dat de honden een jachtinstinct hebben als zij een dier doodschieten laten zij het de hond op halen om meer buit te maken bij de jacht hoe meer jachthonden hoe sneller de jacht verloopt. De jachthonden hebben dan ook bijna altijd vlees als maaltijd.
Hoofdstuk 5: Honden houden van spelletjes en wandelen in de natuur. Ze gaan graag met hun baasje wandelen in het bos daar kan hij lekker rennen, springen en spelletjes doen met zijn baasje in het hete zand of de zachte mos grond ze mogen dan vaak zonder lijn lopen dan kunnen ze lekker rennen en springen over hobbelige steile paadjes en over de wortels van bomen spring als die boven de grond uitkomen of over balken die aan palen hangen om de auto’ niet door te laten dat vinden honden leuk. ze vinden het leuk om in het bos te zijn want dan zijn ze vrij en kunnen ze doen wat ze willen als ze maar bij hun baasje in de buurt blijven, maar niet alle honden vinden het zo prettig in het bos. Als hun baasje op vakantie gaat kunnen ze naar een pension daar wordt voor hen gezocht en zijn ze samen met andere dieren maar dat kost geld sommige baasjes willen dat niet uitgeven voor hun huisdier en binden ze vast aan een boom in het bos in de hoop dat iemand hem vind en voor hem zorgt. Bronvermelding De info en plaatjes van het internet: dit zijn de adressen. · Hoever’s Golden Retriever fokkerij (http://www.hoevers.com/issel/grooming/indexnl.htm) · De BooGO! Golden Retriever Pagina (http://golden-retrievers.boogolinks.nl/) · De Golden Retriever Club Nederland (http://www.goldenretrieverclub.nl/) · GRCN Pupinformatie & Herplaatsing (http://www.goldenretrieverclub.nl/pupbemfokreg.htm)

REACTIES

I.

I.

bij de golden retrievers moeten ze ook over de jacht vertellen!!!


16 jaar geleden

J.

J.

hoi neeltje ik vond het een mooi verslag dag jeroen uit bemmel

21 jaar geleden

F.

F.

ik vind dit fantasties!!!!!!!

allemaal dankzij jou heb ik al 11 hoofstukken voor mijn spreekbeurt(k) bebaaaaaaaaai fran

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.