Steriel werken

Beoordeling 3.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 226 woorden
  • 18 mei 2001
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 3.2
38 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Doel van het onderzoek Het doel van deze proef is om te onderscheiden wat het verschil is tussen steriel en gewoon werk. Werkwijze We hebben de volgende materialen nodig: propwatten, spiritus, desinfecterend zeep, petrischalen met voedingsbodem, reageerbuis met water. Wij voeren deze experiment op twee manieren, de eerste keer werken wij zonder te denken over hygiëne. Dus zonder handen te wassen en de omgeving te steriliseren. De tweede keer werken we hygiënisch. Uitvoering We maken de tafel schoon door spiritus, we wassen onze handen met desinfecterende zeep, we gebruiken gesteriliseerde propwatten om water dat in de reageerbus zit over te brengen op de petrischalen met voedingsbodem. Als we water over brengen, doen we de deksel half open om te voorkomen dat er toch bacteriën inkomen. De petrischalen plaatsen we altijd met de voedingsbodem omhoog, dat voorkomt condensatie.
Resultaat en conclusie Na drie dagen gaan we kijken wat er in de petrischalen zijn ontstaan. In de eerste petrischaal ontstaan veel bacteriën, dat komt door niet hygiënisch te werken. In de tweede petrischaal ontstaan veel minder bacteriën dat komt door dat we hygiënisch hebben gewerkt. Dat houdt in dat we niet of nauwelijks bacteriën hebben overgebracht op de voedingsbodem. Hier uit kunnen we concluderen dat door hygiënisch te werken, voorkomen we het ontstaan van bacteriën die ziektes veroorzaken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.