De platte tv

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 781 woorden
  • 29 november 2001
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
35 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

De platte tv: een levend schilderij

Voorkeur: We hebben dit gekozen omdat we nog weinig hiervan af weten en omdat nog niet veel mensen een platte tv gebruiken.

Inleiding: Dit verslag gaat over platte televisies. Platte televisies zijn dure televisies, er zijn (nog) niet erg veel mensen die er eentje hebben. Ik beantwoord de volgende vragen: - Hoe werkt in grote lijnen een platte tv? - Zijn er nog technische problemen te overwinnen? - Welke afmetingen heeft een platte tv.? - Zijn er al platte televisies in gebruik? - Hoe duur zijn ze? - Waarom zijn ze ontwikkeld? - Welke invloed zullen platte tv’s hebben op de manier waarop mensen hun woonkamer inrichten?

Hoe werkt in grote lijnen een platte tv? Bij de platte tv wordt gebruik gemaakt van een plasmascherm, de werking is gebaseerd op een vernieuwde technologie. Tussen twee verticale glasplaten is een ruimte vrijgehouden van 0,1 millimeter. De achterste glasplaat is voorzien van een raster bestaande uit ruim 1,2 miljoen rode, groene en blauwe fosforstippen. De ruimte tussen de beide glasplaten is gevuld met gas. Het televisiesignaal wordt omgezet in elektrische ontladingen. Onder invloed hiervan gat het gas ultraviolet licht uitstralen. Dit licht activeert de fosforstippen die oplichten in de primaire kleuren rood, groen en blauw. Door het regelen van de helderheid van de drie kleuren is elke kleurnuance mogelijk. Het resultaat is een perfect kleurenbeeld op het beeldscherm van de platte tv.

Zijn er nog technische problemen te overwinnen? De toepassing van deze techniek heeft als voordeel dat de ‘platte Tv”, ook bij grote afmetingen, erg dun is. Deze Tv’s moeten nog wel verbeterd worden, omdat ze erg gevoelig zijn en daardoor worden er veel productiefouten gemaakt, dat ook in de
prijs terug te vinden is. Dus dat is zeker nog te verbeteren.

Welke afmetingen heeft een platte tv.? Er is geen standaard maat voor de platte televisie. Per serie, soms ook per type, zijn er verschillende afmetingen gebruikt. Een flat tv heeft bijvoorbeeld een afmeting van 122,2 x 68,1 x 14,6 cm en een iets dunnere 103,5 x 64 x 8,5 cm. Het beelddiagonaal varieert van 80cm tot 170cm, de beelddiagonaal is de lengte van het beeldscherm(van linksboven schuin naar rechtsonder).

Zijn er al platte televisies in gebruik? Ja, Philips is al begonnen met de verkoop van ‘The Flat TV’ en ook Sony en Panasonic hebben hun eigen platte tv-lijn. Je kunt ook online al flat tv’s bestellen.

Hoe duur zijn ze? De platte televisie is op dit moment nog heel erg duur, de prijzen verschillen heel erg. De prijs zal de komende jaren nog wel dalen. Voorbeelden: Philips Brilliance 420p: NLG 14995,00 NEC plasma 42 PD2: NLG 13995,00
Fujitsu PDS-4213: NLG 17595,00 Panasonic TH-42PWD3:NLG 22795,00
Fujitsu PDS-4214: NLG 18595,00 Panasonic TH-50PHD3: NLG 43875,00
Fujitsu PDS-4222: NLG 21995,00 Fujitsu PDS-4214: NLG 18595,00

Waarom is de platte televisie ontwikkeld? De platte Tv is uitgevonden omdat veel mensen vinden dat de TV een te grote plek in hun interieur inneemt. Eerst was het idee om de TV in de muur bouwen, maar dat is niet mogelijk omdat anders de muur te dik zou worden. En hierdoor kwam dus het idee voor een platte TV. De platte TV kun je dus gewoon aan de muur hangen. Eigenlijk kun je de platte TV dus vergelijken met een schilderij; je hangt het aan de muur en je kijkt ernaar. Bij de huidige televisie vervormde het beeld of je kon niets zien, doordat er een lamp of de zon in de televisie reflecteerde. Bij de platte televisie zijn veel van dit soort problemen verholpen en zijn er ook veel extra dingen toegevoegd, zoals een vloeiendere overgang tussen opeenvolgende beelden, een beter geluid (Surround Sound). Je kunt het beeld goed zien vanuit elke hoek van de kamer. De platte televisie zorgt voor een trillingvrij, contrastrijk beeld en heldere, natuurlijke kleuren. Ook speelt de platte televisie in op de snelle ontwikkeling van de communicatie techniek, zoals DVD en digitale beeldschermen. Een flat tv heeft dus een vele betere kwaliteit en omdat het beeld plat is een groot oppervlak heeft is het net alsof je in een bioscoop zit.

Welke invloed zullen platte tv’s hebben op de manier waarop mensen hun woonkamer inrichten? De platte tv neemt veel minder ruimte in dan een ‘gewone’ televisie. Hierdoor kan je de platte televisie in moeilijke hoeken plaatsen of aan de muur hangen. Er komt dus veel meer plaats in het interieur voor ander meubelstukken. Je hoeft niet meer lelijke grote tv in je mooie huiskamer te zetten, een platte tv is een veel mooier gezicht.

Bijlage: * Internet: - www.lycos.nl - www.sony.nl - www.philips.nl - www.flattv.nl - www.ducab.nl - www.presentingmagazine.nl/news/001116_Philips_Flat_TV2.html

REACTIES

J.

J.

bedankt ik hoef nu helemaal niks meer te doen, je werkstuk is perfect.

21 jaar geleden

K.

K.

hallo hermelientje griffel,
hardstikke bedankt voor je verslag van de platte tv ik heb er onwijs veel aan gehad en heb het eigenlijk bijna allemaal letterlijk overgenomen. Mijn leraar was zeer onder de indruk dus nogmaals bedankt!!!!!!!
groetjes kim

20 jaar geleden

J.

J.

Heeej hermelientje
hardstikke bedankt voor je bijdrage aan dit onderwerp, waar ik uitermate veel aan heb gehad!
ik hoop nog wat van je te horen..!
groetjes

jaap

p.s. ik sta nu een 8 voor anw!

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.