De houdbaarheid van medicijnen

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 211 woorden
  • 18 mei 2001
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
89 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

De houdbaarheid van medicijnen 1-a) Warmte, vochtigheid, zijn de factoren waardoor de kwaliteit van medicijnen achteruit gaat. b) Bewaar de geneesmiddelen niet in de badkamer want de badkamer is namelijk vochtig.

2-a) Geneesmiddelen waar water in zit, bederven het snelst. Dit komt doordat bacteriën en schimmels in een vochtige omgeving goed kunnen groeien. Deze bacteriën en schimmels kunnen van uw handen of uw lichaam en ook wel vanuit de lucht in het geneesmiddel terechtkomen.

b)Aan geneesmiddelen met water worden meestal stoffen toegevoegd die de groei van bacteriën en schimmels moeten remmen. We noemen deze stoffen conserveermiddelen. Maar conserveermiddelen kunnen het bederven van aangebroken verpakkingen niet helemaal tegengaan.

3)Het gebruik van bederven medicijnen veroorzaakt schadelijke gezondheid problemen. dus
de fabrikant of apotheker is verplicht de houdbaarheidsdatum op medicijnen te vermelden.

4-a) U kunt oude geneesmiddelen die vernietigt moeten worden altijd terugbrengen naar uw apotheek of inleveren bij de chemocar. b) Geneesmiddelen die gebruikt worden tegen een infectie (antibiotica) schrijft uw arts als kuur voor. U moet zo een kuur helemaal afmaken om te voorkomen dat de klachten terugkeren.

5-a) H2O2(l) -> H2(g) + O2(g)

b) door een fles van bruin glas (of een gekleurde fles) gaat minder licht naar binnen. Daardoor gaat de ontleding langzamer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.