Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Le diamant maudit

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas wo | 694 woorden
  • 29 mei 2018
  • 220 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
220 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Le diamant maudit

La fugue

Tom is op zijn computer aan het spelen terwijl hij voor school huiswerk moet maken. Wanneer hij bijna het spel gaat winnen roept zijn moeder hem. Zijn moeder zegt dat Georges komt eten. Georges is rijk en Tom zijn moeder heeft niet al te veel geld. Tom is het beu en vertrekt uit het huis.

Une rencontre inattendue

Hij neemt zijn brommer, pakt een zijn sportzak en steekt daar wat spullen in. Terwijl hij aan het rijden is ziet hij 3 jongens achter een meisje lopen. Het meisje is bang. Tom probeert het meisje te helpen maar zijn schouder geraakt gewond. De 3 jongens vluchtten weg maar nemen zijn brommer mee. Sara (zo heet het meisje) gaat naar Tom toe. Samen wandelen ze weg.

Crois-tu aux porte-bonheur

Tom en Sara gaan naar een verlaten huis. Ze kruipen door een kapot raam en gaan naar de 1ste verdieping want daar heb je licht. Het licht komt van de straatlantaarn die vlak voor het huis staat. Sara wilt Tom zijn schouder verzorgen en ze doet zijn T-shirt uit. Ze onderzoekt de schouder. Tom vind het leuk dat ze zijn schouder vast heeft. Volgens Sara zal het over paar dagen weer helemaal beter zijn.  Ze geeft een compliment over zijn das met strepen. Sara zegt dat haar moeder dood is en haar vader teleurgesteld is. Tom zijn das is zijn geluksbrenger. Hij heeft er vroeger goede punten op zijn examens gekregen. De leraren zeiden dat ze het een leuke das vonden. Sar en Tom zien voetsporen op de trap om naar de 2de verdieping te gaan. Ze zijn allebei bang maar gaan toch naar boven. Daar is er een vieze, muffe geur die Sara herkent omdat dat dezelfde geur is van wanneer haar oma was gestorven.

La nuit blanche

Ze vinden een lijk met rondom hem allemaal medicijnen en flesjes. Ze denken dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Ze vinden een bericht van het lijk waarop staat dat hij dood is door de blauwe diamant. Ze zien een blauwe diamant en Tom neemt hem mee. Sara vindt het allemaal maar eng en wil niet dat Tom de diamant meepakt. Tom neemt hem mee om de volgende dag naar een juwelierszaak te gaan om te weten of de diamant echt is. Tom belt zoals afgesproken anoniem naar de politie om te zeggen dat er een lijk in het huis bevindt. Dan rennen ze weg uit het gebouw.

Maudit soit le possesseur de l’œil de Dieu

Sara en Tom zijn naar een museum gegaan om info over de diamant te zoeken. Ze vinden in het museum net dezelfde diamant staan. Ze lezen de info. In de info staat dat er vele personen over verschillende eeuwen de diamant hadden en dat die de volgende dagen waren gestorven of vermoord. Na het lezen van deze info zijn ze wel een beetje bang. Ze zitten te overleggen – in het museum- over wat ze gaan doen met de vervloekte diamant. Plots ziet Tom een man en steekt heel voorzichtig het doosje met de vervloekte diamant in de jas van de voorbij wandelende man. Sara begrijpt er niets van tot dat Tom zegt dat dat Georges is. Hij vertelt dat hij Georges haat en dat dat de reden was dat hij op straat rondliep. Vertrekken snel uit het museum. Wanneer ze buiten zijn gaan ze terug naar huis maar eerst beloven ze elkaar dat ze contact gaan blijven houden.

Epilogue

De vader van Sara en de moeder van Tom vragen zich af met wie ze steeds zitten te bellen. Sara vertelt dat dat met Tom is en dat ze door hem betere punten heeft. Ze vertelt dan ook over de moeder van Tom. Dat zij gescheiden is en een minnaar had. Tom haatte die minnaar, dat was Georges. Maar Georges was 2 dagen geleden omgekomen in een auto-ongeluk. Sara zorgt dat Tom en zijn moeder bij hem langs komen zodat de nieuwsgierige ouders kennis kunnen maken. Sara vertelt ook deeltjes over hun avontuur tegen haar vader maar zegt dat Tom het beter kan vertellen.


Het is een Franstalig boek en dit is een samenvatting in het Nederlands.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.