Keuzedeel Ondernemend Gedrag W!,W2,W3

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
 • Opdracht door een scholier
 • 2e klas mbo | 5305 woorden
 • 14 juni 2018
 • 26 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
26 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Keuzedeel ondernemend gedrag & D1-K1: Toont ondernemend gedrag in beroepsuitoefening en werkomgeving.

Naam: Iris Menken

Klas: EA07JAM2A

Datum: 7 juni 2018

Voorwoord

Mijn naam is Iris Menken. 2e jaarstudent aan het MBO Rijnland. Later wil ik graag succesvol zijn als Junior Accountmanager. Hier studeer ik Junior Accountmanager. In mijn vakkenpakket zit het vak Ondernemend Gedrag. Gedurende 10 weken ga ik mij bezig houden met verschillende challenges.

Steeds meer werkgevers verwachten dat hun werknemers ondernemend gedrag vertonen. Het toont dat het een van de belangrijkste factoren is of je wel of niet wordt aangenomen. Ook blijkt uit onderzoek dat het een van de belangrijke succesfactor is voor je carrière. Mijn doel is om door middel van dit document te kunnen laten zien dat ik ondernemend ben. Ik behaal dit door middel van mijn docent, ervaringen van werkgevers en de challenges die ik uitvoer. Hier kwamen verschillende aspecten bij kijken zoals u op verder in het document zult vinden. 

Graag bedank ik iedereen die het document voor mij heeft willen na lezen en ben ik dankbaar voor hun toevoegingen. Ik heb met veel plezier aan het document gewerkt en heb veel geleerd.

Inhoudsopgave

Inleiding. 4

Werkproces WP 1: Ontwerp je visite kaartje en pitch jezelf. 5

Mijn vijf sterkste punten: 5

Volgens mijn medestudenten zijn mijn vijf sterkste punten: 5

Twee sterke punten van mij die ik erg belangrijk vindt: 5

De verschillen tussen de sterke punten. 6

Mijn inspiratie. 6

Mijn ideale baan. 6

Pinterest bord. 6

Mijn visitekaartje. 6

Twee bedrijven waar ik graag zou willen werken. 7

Microfix. 7

RWV advocaten kantoor. 7

Werkproces WP 2: Sightseeing in je eigen buurt 8

Vijftien highlights van leiden. 8

Top vijf bezienswaardigheden leiden. 10

Het sightseeing programma. 11

Ochtendprogramma (10:00 – 12:00 uur) 11

Middagprogramma (12.00 – 17:00) 11

Avondprogramma (17.00 – 21.00) 12

Kostenplaatje. 12

Presentatie aan klasgenoten. 16

Werkproces WP 3: Promoot een song van een onbekende artiest 18

Lijst van onbekende artiesten: 18

MelodicM.. 18

Mindmap. 18

Promotie format 18

Bewijs dat het filmpje door middel van promotie vijftig meer weergave heeft gekregen. 19

Bewijs van presentatie aan klaasgenoten. 20

Reflectie Werkproces WP 1: Ontwerp je visite kaartje en pitch jezelf. 22

Reflectie Werkproces WP 2: Sightseeing in je eigen buurt 23

Reflectie Werkproces WP 3: Promoot een song van een onbekende artiest 24

Inleiding

Elke werkgever verwacht een bepaalde hoogte van ondernemend gedrag. Dit kan zich in verschillende wegen uiten. Toch is het lastig om aan te tonen dat precies jij ondernemend ben. In dit document komen er drie challenges aan bot die toch een beeld kunnen geven over het ondernemende gedrag.

 1. Werkproces WP 1: Ontwerp je visite kaartje en pitch jezelf.
 2. Werkproces WP 2: Sightseeing in je eigen buurt
 3. Werkproces WP 3: Promoot een song van een onbekende artiest

Deze werkprocessen hebben mij in laten zien hoe je met bepaalde obstakels om kunt gaan en hoe je daar leert.

In werkproces 1 ga ik bij twee bedrijven langs om over mijzelf te pitchen. Ik geef hun mijn gemaakte visite kaartjes en vraag om verbeterpunten.

In werkproces 2 ga ik ga ik een sightseeing programma bedenken voor in Leiden voor vier personen met een maximaal budget van € 200,00 euro.

Werkproces 3 spreekt eigenlijk al voor zichzelf, ik ga een onbekende artiest zijn song promoten. Hier is veel meer bij komen kijken dan ik dacht en het is veel moeilijk om iemand ze aandacht te trekken dan je denkt.

Over dit alles en meer leest u verder in het document.

Werkproces WP 1: Ontwerp je visite kaartje en pitch jezelf.

Mijn vijf sterkste punten:

 1. Ik ben erg gedreven in mijn werk. Dit kun je zien door mijn vele motivatie en interesse die ik toon in mijn werk.
 2. Ik ben erg sociaal. Ik maak dan ook graag contact met nieuwe mensen. Netwerken is daardoor geen probleem voor mij.
 3. Ik ben energiek. Dit straal ik dan ook graag uit. Hierdoor creëer ik een goede sfeer op de werkvloer en breng ik die sfeer over op mijn collega’s.
 4. Ik werk graag met deadlines. Hierdoor kan ik werken in mijn eigen tempo maar weet ik dat ik het altijd juist en op tijd af heb.
 5. Ik neem graag de leiding over een project. Hierdoor weet ik dat het project zorgvuldig en goed wordt afgeleverd bij de juiste persoon op het juiste tijdstipt.

Volgens mijn medestudenten zijn mijn vijf sterkste punten:

 1. Een harde werker.

Iris is een harde werkster en dat merk je dan vaak ook. Of ze nu een dag van 10 uur werk heeft gehad of 4 uur ze zal het toch altijd over haar werk hebben.

 1. Ze heeft een sterke mening.

Maar ze heeft dan ook goede argumenten om haar sterke mening te onderbouwen.

 1. Ze heeft een aanpassend vermogen.

Ze denkt anders dan de rest. In plaats van in problemen te denken, denkt Iris altijd in oplossingen.

 1. Iris kan goed commercieel reageren.

Iris zei ooit iets heel wijs tegen mij: “Je kan beter iets 6 keer voor 0,20 cent verkopen dan 4 keer voor 0,25 cent.”

 1. Iris is leidinggevend.

Dit kun je merken doordat zij een positieve invloed heeft op mensen in haar werkomgeving.

Twee sterke punten van mij die ik erg belangrijk vindt:

 1. Ik ben erg sociaal. Ik maak dan ook graag contact met nieuwe mensen. Netwerken is daardoor geen probleem voor mij.

Ik vind contact leggen met nieuwe mensen erg belangrijk. Een groot, goed bruikbaar netwerk zal je verder kunnen helpen op verschillende vlaktes. Alles alleen doen wordt erg zwaar en lastig als je het aan mij vraagt.

 1. Ik werk graag met deadlines. Hierdoor kan ik werken in mijn eigen tempo maar weet ik dat ik het altijd juist en op tijd af heb.

Mijn deadlines zijn erg belangrijk voor mij. Ik ben een persoon die graag weet wanneer iets af moet zijn. Hoe ik het doe, doe ik het maar het zal op de juiste manier zijn uitgevoerd. Ik moet weten waar ik aan toe ben en dat wens ik ook voor de partij die iets van mij nodig heeft. Of het nou gaat om een presentatie, een document of een levering, weten waar je aan toe bent is altijd fijn.

De verschillen tussen de sterke punten

Er waren twee  overeenkomsten in de vijf sterke punten. Dat was mijn passie voor werken en dat ik leidinggevend ben. De vijf sterke punten die mijn klasgenoot heeft genoemd, ben ik het mee eens. Ik kan mezelf hier dan ook in vinden.

Ik neem graag de leiding over. Ik weet waarom ik dat doe. Mijn klasgenoot vond dat maar gaf als reden aan dat ik een positieve invloed heb op mijn werkomgeving. Door mijn positieve invloed op de werkvloer te uiten, werken mensen graag met mij en daardoor voelt het voor collega’s niet als commanderen.

Mijn inspiratie

Zonder dat ik het door heb, is het voor de meeste een onbekend  persoon, maar voor mij toch een belangrijk persoon. Dit zal dan ook mijn succesvolle, hardwerkende vader zijn. Samen met zijn broer levert hij al 16 jaar recreatie maar ook sportieve plezier met hun bowlingcentrum in Leiden.

Doordat ik ben opgegroeid in een zaken familie, heb ik andere dingen geleerd dan mijn vriendinnen waarvan hun ouders voor een werknemer werkte. Ik heb geleerd dat werk boven bijna alles gaat. Een verjaardag of een etentje met de familie, speelt op dat moment geen rol. Je moet er voor de zaak zijn. Dat ene uurtje dat je langer moet werken om je klanten of gasten tevreden te houden moet geen probleem zijn. Je moet doorzettingsvermogen hebben. Ook heb ik geleerd dat je niet alleen werkt voor je geld maar dat je ook werkt om aan je ontwikkeling te werken.

Je draagt de verantwoordelijkheid voor jou daden op de werkvloer. Jou daden zijn beslissend voor het bedrijf zijn welvaart. Stel je dus representatief op en denk vanuit de belangen van de klant, gast en het bedrijf.

Mijn ideale baan

In mijn ideale baan ben ik graag succesvol. Dit houd in dat ik graag genoeg tijd wil hebben voor mijn baan als accountmanager. Ik wil een account manager zijn met goede klantencontacten waarbij sales niet belangrijk zijn maar achteraf wel heel chill zou zijn. Echter zal dit beperkt zijn tot 30 uur. In verband met mijn familie bedrijf en eigen gezin.

Pinterest bord

Niet van toepassing door privé redenen.

i.v.m. nieuwe privacy wetgeving wil ik graag mijn ideeën niet delen.

Mijn visitekaartje

Hieronder mijn visite kaartjes.

Twee bedrijven waar ik graag zou willen werken

Microfix

v Telefoon apparaten

v Laptops

v Computers

v Printers

 1. Server en netwerk

Microfix is een professioneel multi brand ICT verlener. Zij zijn gespecialiseerd in reparaties van verschilleden ICT apparaten. Denk hierbij aan:

Ik ken het bedrijf en hun werkzaamheden omdat ik hier al twee keer mijn stage heb gelopen. Ik ben naar hun toe gegaan om mijn visite kaartje te geven. Ik ging in gesprek met mijn oud BPV begeleider, Bart-Jan Koreman en met de baas van Microfix, Ton Bussche. Beide willen ze mij graag als werkneemster hebben binnen het bedrijf. Toen ik stopte met mijn stage hebben ze mij een baan aangeboden. En dit aanbod blijft staan tot dat ik mijn studie heb afgerond. Nu ik hun mijn visite kaartje heb gegeven weet ik zeker dat ze altijd met mij contact op kunnen nemen. Dit lijkt mij een goede baan om te beginnen als Junior Accountmanager.

RWV advocaten kantoor

RWV advocaten verleent kwalitatief hoogwaardige juridische diensten aan ondernemers en particulieren. Ik zou ik graag willen werken omdat het gerecht systeem mij erg aanspreekt.

Ik ben hier langs geweest voor een gesprek en om mijn visite kaartje te geven. Helaas gaven ze mij het antwoord dat ze iemand willen met een juridisch diploma of achtergrond. En die heb ik helaas niet. Hierdoor vond het gesprek ook niet lang plaats.

Werkproces WP 2: Sightseeing in je eigen buurt

Vijftien highlights van leiden

 

Rijksmuseum voor oudheden
Het rijksmuseum voor oudheden in Leiden heeft de grootste archeologische collectie van Nederland. Het kent vier belangrijke afdelingen, allen met hun eigen tijdperk, cultuur en charme. Beneden vindt men de oude Egyptenaren terug met hun mysterieuze mummies en hiëroglyfen. In de hal van het museum staat zelfs een heuse Egyptische tempel. Op de eerste en tweede verdieping vindt men de oude Grieken en Romeinen terug. Hier is een grote collectie oude beelden en gebruiksvoorwerpen te zien. Daarnaast is bovenin een overzichtstentoonstelling van gebruiksvoorwerpen gevonden in Nederland. Niet alleen voor volwassenen is het RMO interessant. Voor kinderen is er in de vakanties altijd wat te doen en er zijn voor verschillende afdelingen leuke puzzel en doeopdrachten bedacht die ook voor de kleintjes een bezoekje een spannende middag maken.De Waag
De Leidse Waag is een rijksmonument aan de Aalmarkt. Dit prachtige gebouw Hollands classicistische stijl is hier gebouwd in de zeventiende eeuw ter vervanging van de oude houten waag. Een waag was vroeger één van de stadsrechten die een eerlijke handel in de stad bevorderden. De marktkooplieden en handelaars werden hier verplicht om hun goederen te wegen. De Leidse waag doet tegenwoordig dienst als bijgebouw van de Stadgehoorzaal. Er worden hier met regelmaat concerten gegeven.

De Leidse loper
De Leidse loper is een bewegwijzerde wandelroute door het historische centrum van Leiden. Deze wandelroute neemt je mee langs een aantal van de mooiste plekjes van Leiden. In totaal kom je langs 24 historische plaatsen in leiden zoals de Doelenpoort, Rapenburg, de Waag, de Burcht, de Pieterskerk en de Lakenhal. Informatie kunt u onderweg terugvinden op website van de Leidse loper waar u geluidsfragmenten vindt bij ieder historisch gebouw. Men kan ook een App downloaden met deze geluidsfragmenten.

Museum Volkenkunde
Het Museum Volkenkunde is een museum dat je via een aantal zalen meeneemt naar alle uithoeken van de wereld. Het beschikt over een bijzonder grote en oude collectie. De oorsprong van de collectie ligt bij Rijks Etnografisch Museum. In totaal bestaat de collectie van het museum Volkenkunde uit 240.000 objecten. Er worden ongeveer 4.000 van deze objecten tentoongesteld in acht verschillende zalen. Er zijn met regelmaat tentoonstellingen over specifieke onderwerpen. Er worden hier ook verschillende rondleidingen en workshops gegeven.

Naturalis
De officiële naam hiervan is Naturalis Biodiversity Center maar in de volksmond heeft men het over Naturalis. Dit onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum hebben alles bij elkaar meer dan 37 miljoen objecten in zijn collectie zitten. Het grootste gedeelte hiervan zijn insecten en andere ongewervelde. Er zijn hier een aantal vaste tentoonstellingen te vinden zoals de Oerparade, aarde leven en het Natuurtheater. Daarnaast zijn er verschillende wisselende tentoonstellingen met diverse thema’s. Voor kinderen worden er verschillende speurtochten en workshops in het museum georganiseerd. Tevens is het mogelijk om een kinderfeestje in het Museum te geven.

Leidse hofjes
In totaal zijn er in Leiden 35 hofjes te vinden waarvan de eerste al in 1467 werd geopend. Deze hofjes bestaan voornamelijk uit een enkele of een dubbele rij huizen met daartussen een gemeenschappelijk tuin met daarin de waterpomp. Deze hofjes werden als een soort van sociale huurwoning gebouwd door weldoeners. Om in aanmerking te komen om in een hofje te wonen moest men aan een aantal criteria voldoen. Zo moest men weduwe zijn, boven een bepaalde leeftijd, een geloof aanhangen en niet te vergeten de bewoonsters moesten arm zijn. De meeste van deze hofjes in Leiden zijn vrij te bezoeken men dient er wel rekening mee te houden dat de meeste hofjes gewoon bewoond zijn.

Rederij Rembrandt
Rederij Rembrandt is hét rondvaartbedrijf dat u laat genieten van het monumentale Leiden. Dat kan met een toeristische rondvaart. U kunt bij Rederij Rembrandt genieten van een monumentale rondvaart. De boten zijn geriefelijk ingericht met doorzichtig dak en hete lucht verwarming. De vaart rond en door de stad duurt 50 minuten. Tijdens de vaart vertellen wij u over de historische punten langs de route.

De Sterrewacht van Leiden
De Sterrewacht is tegenwoordig gevestigd in J.H. Oortgebouw. De oude Sterrewacht van de universiteit van Leiden is gevestigd op het terrein van de Hortus botanicus. Dit gebouw is na restauratie van enkele jaren sinds 2012 weer geopend voor publiek. Men kan hier nu alles te weten komen het heelal maar ook over de rijke geschiedenis van de Sterrewacht in Leiden. Sinds 1633 is de universiteit Leiden al in het bezit van een Sterrewacht. In de beginjaren nog op het dak van de universiteit maar later in het gebouw de Sterrewacht bij de Hortus botanicus. Ook in de avonduren worden hier rondleidingen gegeven

Hortus botanicus Leiden
De Hortus botanicus is de oudste nog bestaande botanische tuin van Nederland. Slecht enkele jaren na de opening van de universiteit van Leiden werd deze tuin aangelegd. In de beginjaren vooral om geneeskrachtige planten te bestuderen. Tegenwoordig bestaat de botanische tuin uit verschillende delen. De Voortuin, de Wintertuin, de Von Siebold Gedenktuin, de Oranjerie, de systeemtuin en een tropisch kassencomplex. Bij de tropische kassen behoort ook de Victoria kas waar de Victoria amazonica te bewonderen is. Dit is de grootste leliesoort ter wereld met grote drijvende bladeren die wel een doorsnee van drie meter kunnen hebben.

Winkelen in Leiden
Er zijn in Leiden meerder gezellige winkelstraten te vinden waar zowel de grote winkelketens als kleine unieke winkeltjes te vinden zijn. Zo is er winkelgebied de Breestraat die dwars door het oude centrum van Leiden loopt. Dan is er nog het winkelgebied Pieterskwartier met tal van kleine boetiekjes in de schaduw van de Sint-Pieter. Dan is er natuurlijk ook nog winkelgebieden Hartje Stad en Beestenmarkt waar ook veel cafés en restaurants zijn gevestigd

Zijlpoort

Naast de Oude Haven ligt de Zijlpoort. Vroeger had Leiden acht stadspoorten. De Morspoort en de Zijlpoort zijn als enige twee overgebleven. De voorganger van de Zijlpoort stond aan het eind van de Haarlemmerstraat, waar nu het Havenplein ligt. De Zijlpoort heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad; van vergaderruimte, tot school, tot opslag voor stadgoederen. Tegenwoordig is er een visrestaurant gevestigd en is het een prachtig monument wat het bezoeken en een foto zeker waard is.

Rapenburg

Het Rapenburg werd gegraven om Leiden goed te kunnen verdedigen. In de 17de eeuw groeide het uit tot de belangrijkste en meest chique gracht van de stad. Hier woonden rijke handelaren en beroemde hoogleraren. Prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en andere leden van de Koninklijke familie hebben tijdens hun studie aan het Rapenburg gewoond. Het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, het Rijksmuseum van Oudheden, de Hortus botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis en vele studentenhuizen zijn hier gehuisvest.

St. Annahofje

Het St. Annahofje, ook wel Aalmoeshuis genaamd, is gebouwd in 1492 en daarmee één van de oudste hofjes van Leiden. Dit hofje is het enige hofje waar de kapel bewaard is gebleven. Deze is dan ook zeer de moeite waard om te bekijken. De vensters van de kapel bevatten het oudste gebrandschilderd glas van Nederland en is een echte bezienswaardigheid. De kapel is op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur te bezoeken.

Café Olivier Leiden

Olivier is gevestigd in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden. Het pand is gebouwd in 1892 voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen die er hun intrek namen en liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich namen. Het ziekenhuis, wat gebouwd is in neogotische stijl, kreeg mede door de zusters een goede naam en al snel werden ook de omliggende panden aangekocht. Hierdoor ontstond een bijzondere binnentuin, die overigens nu als terras voor Olivier dient. Een andere speciale plek die behouden is gebleven is de kapel met prachtige glas-in-lood ramen.

Van der Werfpark

Het Van der Werfpark is een ideale plek om met lekker weer tot rust te komen. Hier kun je genieten van een goed boek of gezellig picknicken in het gras. In 1807 ontplofte er een schip vol buskruit. Op de plek waar woningen werden weggevaagd, is het park aangelegd. In de kade van de gracht waar het kruitschip lag, is een gedenksteen ingemetseld. Deze is te zien vanuit het park. Midden in het park staat een standbeeld van burgemeester Van der Werff, de burgemeester van Leiden ten tijde van het Leidens Ontzet.

Top vijf bezienswaardigheden leiden

 1. Café Oliviers Leiden
 2. Hortus botanicus
 3. St. Annahofje (Bijzondere architectuur)
 4. Van der werf park
 5. Rederij Rembrandt

Het sightseeing programma

Dit programma bestaat uit een ochtend, -middag,- en avondprogramma met lunch en diner. De kosten zullen 200 euro bedragen voor vier personen.

Ochtendprogramma (10:00 – 12:00 uur)

Om 09.00uur                 ontbijt bij Iris thuis. 

Om 10.00 uur                Zullen wij verzamelen op de Beestemarkt.

Om 10.15uur                

Om 11.30uur

Middagprogramma (12.00 – 17:00)

Wij zullen picknicken in het Van Der Werf park. De organisator zal het kleed en eten met zich mee brengen. Het Van der Werfpark is een ideale plek om met lekker weer tot rust te komen. Hier kun je genieten van een goed boek of gezellig picknicken in het gras. In 1807 ontplofte er een schip vol buskruit. Op de plek waar woningen werden weggevaagd, is het park aangelegd. In de kade van de gracht waar het kruitschip lag, is een gedenksteen ingemetseld. Deze is te zien vanuit het park. Midden in het park staat een standbeeld van burgemeester Van der Werff, de burgemeester van Leiden ten tijde van het Leidens Ontzet.

Om 12.00uur

Om 13.00uur

Om 13.15uur

Om 14.15 uur

Aankomst Café Oliviers Leiden. Olivier is gevestigd in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden. Het pand is gebouwd in 1892 voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen die er hun intrek namen en liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich namen. Het ziekenhuis, wat gebouwd is in neogotische stijl, kreeg mede door de zusters een goede naam en al snel werden ook de omliggende panden aangekocht. Hierdoor ontstond een bijzondere binnentuin, die overigens nu als terras voor Olivier dient. Een andere speciale plek die behouden is gebleven is de kapel met prachtige glas-in-lood ramen.

Om 15.30 uur

Om 15.45uur              Houden we een kleine bierproeverij.

Avondprogramma (17.00 – 21.00)

Om 17.00uur             Komen er verschillende kleine hapjes op tafel te staan.

Om 18.30uur             Met de bus naar Iris haar huis.

Om 19.00uur             Drinken en snacken we nog wat bij Iris thuis.

LET OP!!:

 1. Zorg dat je ten alle tijden op tijd bent. De planning loopt anders in de war.
 2. Zorg dat je de juiste kleding aanhebt.
 3. Zorg dat je OV opgeladen is want we zullen ook met het openbaar vervoer reizen.
 4. Geef op tijd door wat je wilt tijdens het picknicken.
 5. Neem je studenten pas mee!

Kostenplaatje

Rondvaart: €8,50 euro per persoon. (studenten korting) € 8,50 euro keer 4 = € 34,00 euro

Picknick: €10,00 euro per persoon. €10,00 euro x 4= €40,00 euro

Kleine bier proverij: €20,00 euro per persoon. €20,00 euro x 4 = €100,00 euro

Hapjes bij Café Oliviers Leiden: €6,25 euro per persoon. €6,25 euro x 4= €25,00 euro.

Totaal bedrag: €200,00 euro.

DAGJE OCHTEND

DAGJE MIDDAG

DAGJE AVOND

Presentatie aan klasgenoten

Werkproces WP 3: Promoot een song van een onbekende artiest

Lijst van onbekende artiesten:

 1. Marvin de Prie (MelodicM).
 2. Justin Timmers.
 3. Gino Holverda.
 4. Rowin Bocxe

MelodicM

Ik ga het nummer voices van Marvin promoten. De kwaliteit van het nummer is op zich best professioneel alleen als je heel goed luistert, hoor je dat de voice over net naast de beat zit. Ondanks dat, is het niet een slecht nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=d28XJ9nusvM

De doelgroep van dit nummer zijn toch wel de jongeren. Dit is een leuk zomers nummer die je in een club of strandtent graag zou willen horen.

Mindmap

Promotie format

Wij gaan 3 keer per week op facebook een bericht plaatsen met de link van het liedje. We gaan mensen uit onze vriendenlijst taggen zodat hun vrienden ook weer het bericht zien.

We gaan elke dag een afbeelding posten van het liedje op Instagram en mensen uit onze vriendenlijst taggen zodat hun vrienden ook weer het bericht zien.

Utopia  een club waar Marvin vaak draait Wij hebben afgesproken dat ze 1x per week het nummer zullen posten en promoten.

Met sociaal media heb je het grootse bereik naar jongeren toe. Dichter bij je doelgroep kun je dus eigenlijk niet komen. Als je een link toevoegt, zijn jongeren sneller het geneigd om op hun telefoon te openen. Daarbij doen jongeren onbewust veel aan mond op mond reclame. Je hebt twee soorten mond op mond reclame bij jongeren

“Heb je dat nieuwe nummer van Marvin als gehoor? Hij is zo slecht!”

Ondanks dat dit iets negatiefs is om te zeggen, zal de ander het nummer beluisteren en het ook door vertellen. Remember: slechte publiciteit is ook publiciteit.

Bewijs dat het filmpje door middel van promotie vijftig meer weergave heeft gekregen

De piek is 10.000 views geweest. In onderstaande grafiek kun je zien dat er in de afgelopen vier weken meer dan vijftig views bij zijn gekomen.

Bewijs van presentatie aan klaasgenoten

Reflectie Werkproces WP 1: Ontwerp je visite kaartje en pitch jezelf.

Ik heb initiatief getoond en genomen om tijd en aandacht te stoppen in dit verslag. En om contact op te nemen met de bedrijven om met hun in gesprek te gaan. Daarbij heb ik mij verdiept in de verschillende onderdelen waar ik het over heb gehad.

Doordat ik mij heb verdiept in bijv. zelf reflectie heb ik een beter beeld van mezelf gekregen. Het is een ontwikkeling die je als mens weer ondergaat.

In de toekomst zal ik mij nog meer verdiepen in onderwerpen en er een groter tijdsbestek voor vrij maken. Dit om te voorkomen dat ik in tijdsnoot kom. Ik vind dat mijn gesprekken met de bedrijven beter hadden kunne verlopen dan dat het nu verliep. Ik durfde niet op een nette manier brutaal te zijn waardoor ik mijzelf beter had kunne representeren. Echter ben ik nu ook tevreden met het resultaat.

Ik deel mijn ideeën aan mensen waarvan ik denk dat zij mij verder kunnen helpen. Momenteel heb ik nog geen haast naar dat soort mensen en wil ik graag dat mijn ideeën niet in de verkeerde handen vallen of worden overgenomen door iemand die ik niet goed genoeg ken of vertrouw. Om deze reden heb ik mijn ideeën niet op Pinterest gedeeld.

Ik heb mijn visite kaartjes kunnen geven door middel van dat ik langs ben gegaan en mijn kaartje eerst bij de receptie heb afgeleverd met de vraag hoe ik de juiste persoon kon bereiken, en-/ of zij contact wilden opnemen met mij. En later als het gesprek daadwerkelijk plaatsvond gaf ik ook nog mijn kaartje. Zo wist ik dat er twee mensen mijn kaartje hadden en contact op konden nemen met me.

Reflectie Werkproces WP 2: Sightseeing in je eigen buurt

In het begin heb ik vijftien highlights genoemd. Ik heb dit moeten beperken tot 5. Hierdoor heb ik te maken gekregen met de keuze welke tien ik zou laten vallen. Ik heb dit gedaan doormiddel van te bedenken wat mijn vrienden het leuk zouden vinden om te doen.

Ik heb door middel van het budget van €200,00 euro om goed te kijken naar kortingen hoe goedkoop mogelijk het kan zijn. Ook heb ik geleerd om me te verdiepen in de bezienswaardigheden van Leiden.

De volgende keer wil ik mee nemen dat ik goed oplet op het tijdsbestek dat heb ik nu een beetje ruim genomen. En het eten heb ik een beetje kleinschalig in gecalculeerd. Als met al wat het een leerzame opdracht.

In de toekomst ga ik knopen kunnen door hakken omdat ik heb geleerd hoe je bepaalde keuzes moet maken om tot een mooi resultaat te komen. Dit doen we dagelijks maar staan er eigenlijk nooit zo erg bij stil.

Ik woon zelf in Leiden en kunde dus al de meeste bezigheden. Het enige wat ik nu moest doen was het aanvullen en informatie er over vinden. Ook moest ik de kosten en het tijdsbestek opzoeken. Hier komt ook een stuk vergelijken bij kijken, kijken welke het goedkoopste is en welke ook goed is in verhouding met kwaliteit en tijdsbestek. Dit allemaal heb ik via internet gedaan.

Ik heb rekening gehouden met de twee mensen uit het buiteland, om hun goed een beeld van Leiden te laten zien op een leuke manier. Ik leer ze ook het bier uit België, zo leren ze meerdere landen op één dag kennen. Ook heb ik met het budget hiermee rekening gehouden zodat ze niet te veel geld hoeven uit te geven.

Reflectie Werkproces WP 3: Promoot een song van een onbekende artiest

Ik heb samen gewerkt met de club Utopia waar Marvin veel draait. Hier heb ik mij netjes en verantwoordt moeten opstellen. Door mijn samenwerking met Marvin waren we het niet altijd over alles eens. Hij dacht als een artiest en ik als een marketeer.

Mij heeft het een goede uitbreiding tot mijn netwerk opgeleverd. En hierdoor veel connecties op kunnen bouwen. Het heeft mij het inzicht gegeven dat het heel moeilijk is om als jonge artiest door te laten brengen. Ook heb ik geleerd dat bij een interview iemand gesloten antwoorden geeft en dat je daar goed doorheen moet breken.

Ik had misschien beter moeten voorbereiden. Ik wist nog heel weinig van house muziek. Gaande het interview en verslag heb ik er veel meer over geleerd en weet ik nu hoe belangrijk is om een goede voorbereiding te hebben.

In de toekomst ga ik samenwerking en netwerken in zetten door middel van mezelf te zijn. Omdat ik heel sociaal bene n dichtbij mezelf blijf kom ik niet nep over waardoor mensen zich sneller naar maar open zetten.

Ik heb deze song gekozen omdat het persoonlijk een vriend van mij is en ik hem graag help om wat verder te komen in zijn carrière. Mijn school opdracht leek hier de perfecte mogelijkheid voor omdat die een opening bracht naar bepaalde mensen toe die mij hierbij konden helpen.

Ik heb voornamelijk Jelle Klein gebruikt uit mijn netwerk. Hij is de baas van Utopia en heeft erg veel verstand van hoe het wereldje in mekaar zit. Hij heeft hierdoor ook een groot netwerk opgebouwd door de jaren heen die hij weer heeft gebruikt om mij te helpen.

Ik heb de vijftig weergave meer bereikt door middel van ve3el promotie op mijn eigen sociaal media kanalen te promoten. Hierdoor heb ik mijn netwerk gebruikt om mij te helpen  om mijn doel te bereiken. Hier dank ik hun dan ook graag voor.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.