Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Godsdienst: "Zal de wereld ooit vergaan?"

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 344 woorden
  • 16 december 2014
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Zal de wereld ooit vergaanIk heb dit gekozen omdat mensen vaak zeggen dat de wereld vergaat. Meestal is dat een verzinsol die iemand in de media heeft gebracht. maar zelf denk ik dat het wel zou kunnen gebeuren. Je kan nooit iets volledig voorspellen. Het ene jaar zeggen ze dat op 19 mei de wereld zal vergaan en het andere jaar weer een andere datum. Wat ik wel geloof is dat als je dood gaat je naar de hemel of de hel gaat en je daar dan weer verder kan leven.Wat zou een christenen vinden van mijn levensvraag?In de bijbel staat dat als de wereld ooit vergaat jezus alle gelovige mee zal nemen naar de hemel. Dan zal de zogehete ‘antichrist’ (degene die tegen jezus is, maar niet de duivel zelf is) komen, en voor zeven jaren van verdrukking zorgen. Dit houdt in dat er voor alle ongelovige die op de aarde nog zullen zijn, een periode van 7 jaar vol ellende zal zijn.Na die zeven jaar zal de antichrist door jezus verslagen worden. De duivel, satan, zal dan definitief verslagen worden. God zal dan een oordeel over alle ongelovigen geven. Hij zal beslissen of ze naar de hemel of naar de hel gaan.Wat denk ik?Zelf denk ik dat wat in de bijbel geschreven staat wel waar zou kunnen zijn. het verhaal zelf vind ik wel erg geloofwaardig en snap niet dat sommige mensen er geen respect voor hebben. Wat ik denk is best verschillend met de bijbel. Ik zelf vind dat ik te simpel denk over zulke dingen.Welke overeenkomsten zijn er?Er is maar een overeenkomst met mijn verhaal en het verhaal uit de bijbel.Overeenkomst 1: dat je als je dood gaat naar de hemel of de hel gaat ook als de wereld vergaat.Welke verschillen zijn er?verschil 1: christenen geloven in jezus en god en ik nietverschil 2: in mijn verhaal gaat het leven gewoon weer verder maar dan in de hemel en bij het christendom boeten eerst de mensen die niet geloven in god.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.