Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Marrokko

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas havo | 436 woorden
  • 3 november 2002
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
39 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
4.In welk cultuurgebied ligt Marokko? Marokko ligt in het islamitische cultuurgebied. 5.Welke kenmerken heeft het cultuurgebied? - Taal: de spreektaal in Marokko is Arabisch.Maar er zijn niet zo veel mensen die echt kunnen lezen en schrijven.51%van de bevolking is analfabeet. Er zijn ook maar heel weinig mensen die Engels kunnen. De mensen die toch Engels kunnen zijn meestal de mensen die met de toeristen omgaan. - Godsdienst: Het geloof van de Marokkaanse mensen heet de Islam. Mensen die in de Islam geloven heten Moslims.Islam betekent overgave. En moslim betekent: iemand die zich overgeeft. De god van de Moslims heet Allah.Allah betekent god. De kerk van de Moslims heet de moskou.In de moskee mogen allen de mannen bidden.Bidden doe je met je hoofd naar de heilige stad Mekka in Saudi-Arabie. - Eten & drinken: Het nationale gerecht van Marokko is Couscous.Nog meer Marokkaanse gerechten zijn Bastilla , tajine{zie plaatje} en Kebatos. Het nationale drinken is mintthee. - Feesten: Suikerfeest:Het suikerfeest is de viering van het einde van de Ramadan.Het feest duurt 3 dagen.De vrouwen versieren zich met henna {soort tatoeage}en nieuwe kleding.Iedereen gaat bij elkaar op bezoek. Offerfeest:het offerfeest hoort bij het verhaal van Ibrahim.Hij moest voor Allah zijn zoon offeren en hij wou dat net gaan doen toen er een engel verscheen.In plaats van zijn zoon moest hij een schaap offeren.Nu wordt er met het offer feest nog steeds een schaap geofferd. Asjoura:op de 10de dag van de 1ste maand is het asjoura feest.Iedereen verzameld geld in voor de arme mensen.Iedereen neemt een bad want op die dag geloven de moslims is al het water heilig water uit Mekka. 6.deelvr. 4:Welke landen horen bij dat cultuurgebied? Marokko,Sudan,Saudie-Arabie,oman,ver.arab.emiraten,Iran,Afganistan.
7.deelvraag 5:Welke kenmerken van ontwikkeling staan in de bronnen? De krottenwijken{bidonvilles} veranderen in mooie winkelstraten en/of goede huizen. Dus de stad wordt moderner.dit is het enige wat ik uit de bronnen kan halen 8.deelvr 6:Hoe is het ontwikkelingspeil van Marokko in vergelijking met Afrika ten zuiden van de Sahara?en met Nederland? Marokko is in vergelijking met het zuiden van de Sahara redelijk goed ontwikkeld. Maar het ligt er ook net aan naar welk deel van Marokko je kijkt want er zijn arme en rijke gebieden.Maar in vergelijking met Nederland is Marokko vrij arm en is het bnp erg laag. 9.hoofdvraag:wat zijn de ontwikkeling- en cultuurkenmerken van een Noord-Afrikaans land als Marokko? De cultuur verschilt veel met de cultuur van nederland. En Nederland is veel meer ontwikkeld dan Marokko

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.