Voorbeeld leesgeschiedenis

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 573 woorden
  • 28 september 2014
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 24 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Vanaf kleins af aan vond ik het heerlijk om te lezen of om voorgelezen te worden, het gaf me het idee dat ik in een wereld was beland waar alles mogelijk was. Mijn moeder las me altijd voor, net voordat ik naar bed ging. Dat heeft ze gedaan tot ik 8 was. Al heel vroeg kwam mijn eerste “echte” aanraking met boeken. De meeste boeken die ik las ben ik allang weer vergeten, maar enkele zijn mij wel bijgebleven. Eerst las ik vooral boeken met kleine korte verhaaltjes waardoor ik stapje voor stapje leerde lezen en boekjes te begrijpen. Een paar boekjes die mij zijn bijgebleven zijn:

·Winnie the Pooh, we hadden toen zo’n doos  met alle delen er in.Ik vond het altijd  geweldig om daaruit voorgelezen te worden, vanaf me 3e ging ik ze zelf lezen.  Ik vond ze leuk omdat ze altijd wel wat spannends meemaakte, dan droomde ik dat ik daar ook woonde en vriendjes met ze was.                                                                      

·Dikkie Dik van Jet Boeke vond ik ook erg leuk,  ik hield van katten en dan vooral Dikkie Dik. De verhaaltjes waren altijd heel                                    grappig waardoor ik er altijd om moest lachen.·Ook het boek “Waar is Dribbel” van  Eric Hill vond ik super! In dit boek ging  Dribbel zich verstoppen toen hij moest eten dus zijn moeder moest hem zoeken. Ik wilde altijd dat Dribbel mijn hondje was. Hij zag er  lief uit.Daarna begon ik steeds meer versjes en gedichtjes te lezen.Mijn eerste gedichtenboek was“Versjes voor het slapengaan”van Marianne Busser.de versjes waren kort en ergfantasierijk. Daarom vond ik ze zo leuk.Naarmate ik ouder werd begon ik steeds moeilijker te lezen en ging ik de andere kinderen uit de klas een beetje voorbijin het lezen. In tegenstelling tot anderen was ik al vrij snel avi uit.Ik begon boeken te lezen die net iets te moeilijk waren en schreef de moeilijke woorden die ik nog niet kende op, om ze te vragen.

Dit is mijn leesautobiografie.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.