Mijn leesgeschiedenis

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • aso | 595 woorden
  • 23 november 2014
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De eerste boekjes waarmee ik in contact ben gekomen toen ik nog klein was waren vooral sprookjes boeken. Ik luisterde er graag naar en keek ook graag naar de prentjes. Ik was veel bij mijn grootouders en toen las zij mij voor. Mijn lievelingssprookjes waren assepoester en sneeuwwitje. Ik had ook nog een klein voorleesboekje en soms las mijn mama s avonds nog een verhaaltje voor.

Toen ik van de kleuterschool in de basisschool terecht kwam leerde ik lezen. In het begin ging dat niet altijd even vlot maar uiteindelijk behaalde ik in het tweede leerjaar niveau 9. In het eerste en begin tweede leerjaar had iedereen ook een lees meter of peter waar je één uur per week mee ging leze en je lees meter of peter hielp je dan en verbeterde je fouten. Ik las niet graag boeken en las ook alleen als het moest. Ik heb één jaar in de boekenjury gezeten wat me helemaal niet interesseerde want ik vond boeken niet leuk. In deze periode is er ook nog een korte tijd geweest dat ik stripboeken van Jommeke las maar dat heeft ook niet lang geduurd. Ik herinner me ook nog da we elke maand met de school naar de bib gingen en we mochten allemaal 5 boeken meenemen, meestal nam ik er dan ook 5 mee maar las ik er geen één. In het begin van het derde leerjaar ben ik ook begonnen met dictie dit heb ik drie jaar gedaan, daar moesten we ook veel gedichten voor vanbuiten leren. In het zesde leerjaar was het de eerste keer de we een boekbespreking moesten maken en vertellen voor de klas welk boek dat was kan ik me niet meer herinneren. In dit jaar waren was ik ook een leesmeter van iemand. Op het einde van het schooljaar kreeg iedereen ook een boek in het zesde was dit “De wraak van Jota” geschreven door Jac Linders, dit was een heel goed boek. Ik lees ook het liefste boeken die waargebeurd zijn of zijn geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Dit boek was ook geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, het ging over een jongen die gepest werd door zijn leraar en uiteindelijk wraak neemt.

Daarna als ik naar het middelbaar ging las ik nog altijd niet zo graag boeken. Ik las ook niet veel buiten voor het school las ik onder het jaar alleen tijdens vakanties. De eerste twee jaar heb ik in het college van Mechelen gezeten en als we daar een boekbespreking moesten houden dan gingen we altijd naar de bibliotheek van het school waar alleen slechte boeken waren vond ik. Ik heb bijvoorbeeld daar het boek “De spijkerbroek” gelezen wat ik echt een slecht boek vond. Sinds de tweede graad zit ik hier op school en het boek dat me tot nu toe nog altijd het meeste is bijgebleven is “Het uur nul”. Het is een heel mooi en pakkend verhaal over het leven van een jongen die aids had gekregen. Vorig jaar moesten we voor school een fictie thriller lezen. Dit was ook niets voor mij want het ik hou nog altijd niet zo van niet waargebeurde verhalen. Deze vakantie heb ik het boek “Het huis van angst” gelezen. Dit is een waargebeurd verhaal over de familie West. Het is een heel aangrijpend boek omdat de dochter van de moordenaars West alles verteld. Ze verteld alles vanuit haar standpunt en dat maakt het juist zo aangrijpend en erg wat haar vader en stiefmoeder hadden gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.