Leesautobiografie

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • 4e klas havo | 848 woorden
  • 17 september 2003
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
41 keer beoordeeld

Pinkeltje Ik weet niet meer waaruit ik voorgelezen werd en mijn ouders weten dat ook niet meer dus begin ik maar met de boeken die ik wel nog weet. Ik zat in groep zes of zeven toen ik voor het eerst een pinkeltje boek las. Pinkeltje was een mannetje zo groot als je pink en die maakte allerlei dingen mee en hij kon ook met dieren praten. Deze boeken vond ik zo leuk, omdat er zoveel verschillende waren en ze waren allemaal ongeveer even leuk. Ook vind ik dat Dick Laan erg mooi en goed kan schrijven. Kippenvel Ik las altijd heel veel boeken in de vakantie gewoon voor de lol en omdat ik zo van lezen hou. In groep zeven of acht las ik voornamelijk kippenvel. Ik had het een keer op tv gezien op zaterdagochtend en ik vond het erg spannend en leuk. Stanley had in zijn kast nog een aantal kippenvel boeken liggen en die ben ik dan ook meteen gaan lezen. Het leuke aan die boeken was vooral dat ze een onvoorspelbaar eind hadden en het leek net alsof je het zelf allemaal meemaakt.
Meester Jaap In groep acht las meester Rob altijd een stukje voor uit een boek. Als wij dan wat gingen drinken na het buiten spelen ging hij een hoofdstukje voorlezen. Ik wet eigenlijk niet meer waar het over ging, maar ik kan me nog wel een beetje herinneren dat het wel een leuk boek was. Groep acht In het midden van groep acht hadden we Meester Jaap uitgelezen en begonnen we aan een nieuw boek. Dit moesten we altijd met zijn allen beslissen dus gingen we stemmen. Ik weet niet meer hoe het boek heet dat als winnaar uit de stemming kwam maar het was wel een heel zielig boek. Het ging over een meisje dat leukemie had. Ze moest altijd naar het ziekenhuis voor allerlei testen waardoor ze veel van school miste. Op het laatst was ze kaal en konden de dokters niets meer voor haar doen. Aan het eind van het boek overlijd het meisje. Iedereen vond het een zielig boek maar wel een leuk boek om gelezen te hebben. Griezelbus In totaal waren er geloof ik vier boeken uitgekomen. Ik had voor kerst Griezelbus 1 gehad en met nieuw jaar had ik het alweer uit. Wat mij aansprak in deze boeken was toch weer die spanning en avontuur. Vooral ook omdat die buschauffeur alleen maar een schedel had zonder vlees. Veel weet ik er niet meer van, want het is alweer een tijdje geleden. Ik las in die tijd eigenlijk alleen maar griezelboeken.
Carry Slee Totdat ik een boek van Carry Slee kreeg van mijn oma. De boeken gingen allemaal over kinderen van ongeveer mijn leeftijd. De boeken spraken mij zo aan omdat het zo echt was. Het had echt gebeurd kunnen zijn. Spijt vond ik tot nu toe het leukste boek. Vooral om die jongen die zelfmoord pleegt, omdat hij zo gepest werd. Ik werd toen ook wel eens gepest, daarom sprak het me denk ik ook aan. Blauwe plekken en Pijnstillers vond ik ook erg leuk. Als ik dan was begonnen kon ik niet meer stoppen. Omdat ik helemaal in het boek zat. Harry Potter Deze boeken zijn helemaal hip nu. Ik heb Harry Potter en de steen der wijzen niet gelezen maar in de bioscoop gezien, maar hierdoor vond ik het wel leuk om de andere boeken wel te gaan lezen. Hierdoor heb ik toen Harry Potter en de geheime kamer gelezen. Hier komt ook weer die spanning en avontuur in voor. De andere Potter boeken heb ik ook gelezen. Alleen de allerlaatste (Harry Potter and the order of the Phoenix) heb ik in het engels gelezen omdat hij in het nederlands nog nie uit was maar ik wilde hem wel heel graag lezen. Ook dit boek was weer leuk om te lezen ook al was het in het engels. De lijsters Met school moest je boekverslagen maken, maar je moest wel boeken lezen die op een bepaalde toegestane lijst stonden. Gelukkig kreeg je de kans om boeken te bestellen die je kon lezen terwijl ze niet eens op die toegestane lijst stonden. Dit waren de Lijsters. Me boekenkast bestaat uit Lijsters, kippenvel, Carry Slee, Pinkeltje en Harry Potter boeken. De lijsters hadden wel allemaal leuke boeken, alleen dit jaar vond ik ze wat minder, maar gelukkig had Stanley er nog een aantal uit 1999 liggen met daarbij de buitenvrouw.
De buitenvrouw Ik moest voor het komende boekverslag nog een boek gaan lezen dus heb ik me kast open gedaan en heb ik het boek gepakt dat bovenop lag. Dat was de buitenvrouw. Het boek stond op de toegestane lijst en toen ik de achterkant had gelezen leek het mee een heel leuk boek. Nadat ik de eerste drie hoofdstukken gelezen had begreep ik ook ongeveer waar de titel op sloeg. Samenvatting leeservaring Ik lees erg graag en het maakt eigenlijk niet uit wat voor een boek het is. Ik vind alle boeken wel leuk, alleen de griezelboeken en romans vind ik toch wel het leukst.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.